r
Nosalty Logó

Cipóban sült csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cipóban sült csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A csirkemellhez

Összesen 860 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A csirkemellhez

Összesen 3431 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A csirkemellhez

Összesen 187 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1236.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 860 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.9 g

Zsír

  • Összesen
    93.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4945.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    2191 mg
  • Nátrium
    1519 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    766.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    714 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 3431 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csirkemellhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kenyértésztához a tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzákeverjük a sóval vegyített liszthez.
  2. KIdagasztjuk, és meleg helyen egy órát kelesztjük.
  3. A csirkemellet nyolc szeletre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, majd kevés olajon elősütjük.
  4. A felaprított vöröshagymát megpároljuk szintén pár csepp olajon, majd mehet bele az apróra vágott gomba is.
  5. Kicsit sózzuk, borsozzuk. Ha készre sült, elzárjuk alatta a gázt/villanyt.
  6. A megkelt cipótésztát 4 részre osztjuk, átgyúrjuk, majd kinyújtjuk őket.
  7. Veszünk egy tésztát, ráfektetünk 2 szalonnaszeletet, arra egy csirkemellet, amit megkenünk a gombás péppel. Fedésnek jöhet még egy csirkemell rá, majd a szalonnával körbetekerjük a "szendvicset". Végül a tésztával becsomagoljuk a husit.
  8. Így járunk el a maradék 3 adaggal is.
  9. Mind a négy cipót bőven megkenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben sütjük (közepes álláson).
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16314
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 06.

Ajánló

Ketchuppal tálaljuk. Egy adag 876 kcal-t tartalmaz. De nyugi, nagy adagok, egyszerre elég nehéz benyomni egy egészet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Nők Lapja Konyhában találtam a recit.

Hozzávalók

A tésztához

A csirkemellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!