r
Nosalty Logó

Cintapinta csokitortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pöttyöspanna
Cintapinta csokitortája
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a "tészta"

a krém

összeállítás

Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a "tészta"

a krém

összeállítás

Összesen 5509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a "tészta"

a krém

összeállítás

Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    231.9 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4933.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    1376 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    883 mg
  • Nátrium
    2101 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    763.1 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1219 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 5509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

a "tészta"

a krém

összeállítás

Elkészítés

a "tészta"

  1. A vizet megmelegítjük, feloldjuk benne a macikávét. A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral és a porcukorral, összemorzsoljuk a vajjal, majd beleöntjük a kávét, és addig gyúrjuk, amíg homogén masszát kapunk.
  2. A masszát egy kevés kivételével eloszlatjuk egy 18 cm-es (szilikon) tortaforma alján és oldalán, az ujjunkkal nyomkodva. (Nagyobb tortaformát is használhatunk, de így értelemszerűen alacsonyabb tortát fogunk kapni.)
  3. A formát hűtőbe tesszük, addig elkészítjük a krémet.
  4. A maradék tésztát a díszítéshez bonbonformákba nyomkodjuk, vagy egy nagyobb tányéron kb. 3-4 cm vastagra kinyújtjuk, és a mélyhűtőbe tesszük.

a krém

  1. A keményítőt egy hőálló tálban elkeverjük a kakaóporral, majd kevés tejben feloldjuk. A tejet (esetleg 2-3 evőkanál cukorral) felforraljuk, és hirtelen a keményítős keverékre öntjük, közben habverővel folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
  2. A még forró krémbe beletördeljük a csokoládét, egyenletesre keverjük.
  3. A zselatint kevés vízbe áztatjuk pár percre, amíg megduzzad, majd gőz fölött feloldjuk.
  4. A hideg tejszínt felverjük, és a kihűlt krémbe forgatjuk, majd a zselatint is belecsorgatjuk, gondosan elkeverve.

összeállítás

  1. A krémet a hűtőbe tett "tésztakosárba" öntjük.
  2. A tortát a mélyhűtőbe tett kis bonbonokkal díszíthetjük, vagy kiszúróval szaggathatunk rá díszeket a tányéron kinyújtott masszából.
  3. Végül az egészre kakaóport és fahéjat (esetleg tetszés szerint gyömbért is) szitálunk, vagy csokoládét reszelünk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 663
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cintapinta csokitortája
pöttyöspanna 4 recept

Csokoládéimádó barátnőm születésnapjára született ez a torta, de az is bátran bevállalhatja, akinek nincs emberfeletti kakaótűrő képessége. :)

Hozzávalók

a "tészta"

a krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek