r
Nosalty Logó

Cinnabon - a kanadai fahéjas tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pimkie
Cinnabon - a kanadai fahéjas tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók az öntethez

Összesen 947 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók az öntethez

Összesen 5683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók az öntethez

Összesen 264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 947 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    205.9 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4306.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1363 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    1753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    854 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1583 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1554 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 5683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók az öntethez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból egy nagyobb edényben összeállítjuk a tésztát.
  2. Ha a tészta összeállt, kivesszük az edényből, és kilisztezett deszkán kicsit meggyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. A kinyújtott tészta ne legyen vastagabb 5-6 mm-nél.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. Összekeverjük az olvasztott vajat, a cukrot és a fahéjat. A keveréket a kinyújtott tésztára kenjük, egyenletesen.
  2. A tésztát feltekerjük, kb. másfél cm vastagságú szeleteket vágunk belőle. A szeleteket egy kivajazott tepsibe helyezzük. (Figyeljünk arra, hogy maradjon elég hely a szeletek között, hiszen még kelni fognak.)
  3. A tepsit takarjuk le, tegyük huzatmentes helyre, és várjunk, hogy a tekercsek a duplájára keljenek.
  4. Ha megkeltek, tegyük be őket a 175°C-ra előmelegített sütőbe, és légkeveréses módon süssük őket kb. 20 percen keresztül.

Hozzávalók az öntethez

  1. Keverjük össze a tejet, az olvasztott vajat, a porcukrot és a vanília kivonatot, és öntsük rá a még meleg tekercsekre.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9503
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki járt már Angliában vagy Kanadában, az találkozhatott a Cinnabon pékség termékeivel. Megpróbáltam elkészíteni a híres-neves puha, ragacsos fahéjas tekercsüket, s azt hiszem, remekül sikerült. Elfogyasztása felidézte bennem "a nyaralás édes ízét"!

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek