r
Nosalty Logó

Cigánypecsenye Katácska konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katácska
Cigánypecsenye Katácska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

hús

hagyma+burgonya

Összesen 2230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

hús

hagyma+burgonya

Összesen 8921 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

hús

hagyma+burgonya

Összesen 218 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    162.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1889 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 2230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    276.2 g

Zsír

  • Összesen
    651.7 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    980 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7555.8 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    862 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    3249 mg
  • Nátrium
    2375 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1940.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    379 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    1194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 8921 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 218 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

hús

hagyma+burgonya

Elkészítés

hús

  1. A húst szeletekre vágjuk, majd a megtisztított fokhagymagerezdekkel, éles késsel itt-ott megtűzdeljük. (A gerezdeket félbevágjuk.) Utána pedig ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk.
  2. A vöröshagymát és a burgonyát megpucoljuk, a hagymát karikára, a burgonyát pedig hasábra vágjuk.
  3. Miután húsunk kellő ideig állt, elkezdjük a sütését, melyet végezhetünk konyhai tűzhelyen vagy éppen a szabadban, grillsütőn. Sütés közben ügyeljünk arra, hogy húsunk ne hogy megégjen, zsiradékkal időnként kenjük át, forgatás közben.
  4. Mikor húsunk sütése kb. a felénél jár, nekiláthatunk a krumpli kisütéséhez is, melyet bő, forró olajban végzünk.
  5. Közben a hagymakarikákat bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
  6. Kisült a krumpli és megsült a hús is, akkor beledobjuk az olajba a hagymakarikákat, és szép mosolygós aranyszínűre sütjük. Kiszedjük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot szívja be.
  7. Utolsóként még sütünk személyenként 1-2 szelet szalonnát, ami bevagdostunk. Ügyeljünk a sütésnél, ne égessük meg! Mikor kisült. minden szeletet, ami kakastaréjjá gömbölyödött, belemártunk fűszerpaprikába, így nagyon gusztusos szalonnaszeleteket kapunk, mely ételünk dísze lehet.
  8. Mikor mindennel elkészültünk, akkor már csak a tálalás marad hátra. Először jöhet a hasábburgonya, majd rá a sült hús, hagymakarika és végül mintegy koronaként a sült szalonna. Ehetjük ételünket ketchuppal vagy bármilyen savanyúsággal. Jó étvágyat kívánok e fenséges ételhez!
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 27550
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 06.

Ajánló

Ez az étel egy nagyon laktató, igen jó ízvilágú eledel. Hogy milyen bor illik hozzá? Szerintem mindenki a saját szája ízének, ízlésének megfelelő nedűvel kísérje el ezt a fenséges ebédet vagy esetleg vacsorát!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Katácska 1 recept

Ezt az ételt gyakran készítem, mert nagyon szeretjük. Ha grillen készül, akkor még ízletesebb a sütésnél kapott füsttől. Egyszerűen nem lehet betelni vele! Néha még szoktam mellé egy-egy sütnivaló kolbászt is sütni. Na, az aztán tényleg megdobja az egész ételt! Ketchuppal (csípős) vagy igazi házi készítésű savanyúsággal isteni finom! Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

hús

hagyma+burgonya

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!