r
Nosalty Logó

Chorizos paprikás krumpli nokedlivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
pussycat
Chorizos paprikás krumpli nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 668 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2417.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    1888 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 668 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    131.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9669.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1352 mg
  • Nátrium
    7551 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1200 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    1102 micro
Összesen 2675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    251 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucolva, megmosva, tetszés szerinti formára vágjuk.
  2. A kolbászt kb. 2cm-es darabokra vágjuk.
  3. A hagymát kis kockákra vágva az olajon megdinszteljük.
  4. Közben a kolbászt is rádobjuk, és kicsit sütjük.
  5. A krumplit is beletesszük, és jól átforgatjuk az olajon.
  6. Rátesszük a kétféle paprikát, a paradicsompürét, és annyi vízzel engedjük fel, hogy egy kicsit több legyen, mint ahogy ellepi.
  7. Felforraljuk, és kis lángon puhára főzzük.
  8. A lisztet és sót egy keverőtálba tesszük, ráütjük a tojást, és fakanállal kissé elkeverjük, majd apránként annyi vizet öntünk rá, hogy megfelelő sűrűségű nokedlitésztát kapjunk.
  9. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk, leöblítjük, és a kész paprikás krumpliba tesszük. Jól összekeverjük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 13905
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Ennek az ételnek a különlegessége a füstölt paprika és a chorizo. Az igaz, hogy igazi magyar füstölt kolbásszal még finomabb lenne, de sajnos én itt Ausztráliában nem tudok hozzájutni. Így a füstölt paprika legalább egy kissé kárpótol.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!