Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis tökmag

Chilis tökmag
Chilis tökmag
12 perc / előkészület: 5 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány hete, egy vendégségben ettem először ilyen csípős pirított tökmagot, egy kedves barátunk készítésében. Finom rágcsálnivaló.

hozzávalók / 5 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szárazon felhevítünk egy serpenyőt és beletesszük a tökmagokat.
  2. Rázogatva addig pirítjuk, míg  magok pattogva felpúposodnak.
  3. Rálocsoljuk az olívaolajat, alaposan átforgatjuk benne.
  4. Sózzuk, s ezután is jól összerázzuk.
  5. Legvégül a chilit adjuk hozzá és ezzel már csak pár pillanatig hagyjuk a tűz felett, különben megég. A chilit előzetesen vagy késsel vágjuk apróra, vagy pedig aprítógépben pelyhekké őröljük. (Én a magokat is benne hagytam.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 7 789
elküldve: 1
receptkönyvben: 110
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

csípős pirított tökmag, pirított tökmag chilivel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

185
tökmag 200 g
1.5 kk
chili 3 db
olívaolaj 0.5 ek