r
Nosalty Logó

Chilis sült oldalas sütőtökös rizottóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
z1
Chilis sült oldalas sütőtökös rizottóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2134 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4266 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    170.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2248 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    1055 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    572.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2389 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    3553 micro
  • β-karotin
    18008 micro
  • β-crypt
    14578 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 2134 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    340.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4496 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1013 mg
  • Nátrium
    2110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1145.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4778 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    7107 micro
  • β-karotin
    36016 micro
  • β-crypt
    29156 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 4266 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    342 micro
  • β-karotin
    1734 micro
  • β-crypt
    1404 micro
  • Likopin
    124 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az oldalast sózzuk, borsozzuk, köményezzük és a hagymával, a fokhagymával, a paradicsommal fólia alatt puhára pároljuk.
  2. Közben a tököt édes krémesre sütjük, pürésítjük.
  3. A hagymát az olívaolajon üvegesre pirítjuk, rajta a rizst is megpirítjuk, majd a bort hozzáadva, visszaforraljuk, és a "kockalével" öntözgetve, elkészítjük a rizottót úgy, hogy közben a kívánt szín és íz eléréséig adagoljuk hozzá a tökpürét.
  4. Aztán a vége előtt borsozzuk, ha kell sózzuk, hozzáadjuk a vajat, és a reszelt parmezánt.
  5. A chilit szeleteljük.
  6. Az oldalasra olívaolajon színt pirítunk, majd az utolsó pillanatban rádobjuk a szeletelt chilit, és készre pirítjuk, ízesítjük borssal, sóval. Tálaljuk.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4438
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 08.

Ajánló

Biztosra mentem, nem kockáztattam. Tehát sört ittam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csak egy kósza gondolat volt, de valami egészen jó sült ki belőle. Az édes, olaszos, tökös rizottó, a thai chilis oldalassal és a magyaros alázöldségeléssel egészen kiválóra sikeredett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!