r
Nosalty Logó

Chilis-sajtos stangli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mayura
Chilis-sajtos stangli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1054 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5263 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 370 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3125.1 g
  • Cink
    107 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    1443 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 1054 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.9 g

Zsír

  • Összesen
    330.9 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15625.5 g
  • Cink
    534 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    3316 mg
  • Vas
    410 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    3619 mg
  • Nátrium
    7214 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2892 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 5263 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.1 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőport és a sót elkeverjük a liszttel.
  2. A vajat, a túrót, a tojást, és a reszelt sajtot hozzátesszük a lisztes keverékhez és összedolgozzuk, aránylag kemény tésztát kell kapnunk, annyi tejfölt teszünk hozzá, amitől a tészta, ha lapogatni kezdjük nem hasad hanem nyúlik, tehát rugalmas lesz. Nem kell sokáig vacakolni vele. kb 6-7 perc az egész művelet.
  3. A tésztát jó ha egy estére hűtőbe tesszük, de nagyon jól fagyasztható is, hónapokig elzörög a mélyhűtőben, az állaga pedig fagyasztás után még jobb.
  4. Ha azonban nincs időnk ezt kivárni, akár azonnal is felhasználható.
  5. A tésztát 0,5 cm vastagra kinyújtjuk és a tetejét megkenjük egy felvert tojással, amibe most chilit keverünk (a nagyi néha fokhagymát is tett bele, az is isteni volt).
  6. A tojásos felületre szórjuk a maradék reszelt sajtot, amit kicsit nyomkodjunk rá a felületre.
  7. Derelyeszaggatóval, vagy éles késsel kisujjnyi vastagra szaggatjuk.
  8. Jó forró sütőben (sima sütőnél 200 fokon) megsütjük. 4 tepsi lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40X40
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 358
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 23720
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 20.

Ajánló

Sajtimádóknak!!!! A chili helyett bármilyen aromás fűszer is jó hozzá, pl, fokhagyma, gyömbér stb. A sajt mellett, még nagyon finom szezámmaggal, mákkal, és lenmaggal is. §:-) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már gyermekkoromban is imádtam minden olyan nassolnivalót amiben sajt volt, aztán amikor gyermekeim lettek, elkezdtem kutatni a tökéletes stangli recepjét, és lám Nagymamám receptjei között találtam rá erre az egyszerű, és nagyon ízletes receptre. A mostani alkalommal egy kis csípős paprikát kevertem a tojásba, amit a kiszaggatás előtt a tészta felületére kentem, és végül rászórtam a reszelt sajtkeveréket. Nem lett túl csípős, de nagyon finom aromát, színt, és egy kis pikantériát kölcsönzött a stangliknak. Ezt a pár darabot sikerült megmentenem a fotók kedvéért, de mire ezt a receptet feltöltöm, egy morzsa sem marad belőle, ahogy elnézem...§:-)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?