Chilis-répás édes keksz recept

Chilis-répás édes keksz
Chilis-répás édes keksz
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hosszas keresés után egy gasztroblogon találtam rá, és már a hozzávalók olvasásánál beleszerettem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Megjegyzés:
Megtaláltam az eredeti receptet egy angol nyelvű oldalon, ott még egy kevés oregánót is ír a recept. Ínyenceknek ajánlom : )

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

répás keksz, fűszeres-répás keksz, répás-zabpelyhes keksz chilivel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük.
  2. Lereszeljük a répát, és a maradék hozzávalókkal együtt hozzákeverjük a lisztes keverékhez.
  3. Ha a margarint megolvasztottuk, és a tészta esetleg lágy lenne, pihentessük hűtőben egy fél órát. Ha jónak találjuk az állagát, készítsünk kis halmokat sütőpapírra.
  4. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsül.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 965
elküldve: 2
receptkönyvben: 175
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorczy92

Mióta szakács: 2010.02.11.
9 recept
hirdetés

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorczy92
Dorczy92 / dorczy92 v, 2010-04-04 19:07

Köszi a linket Veggi, nagyon hasznos és érdekes volt : ) Azt hiszem kis is próbálok 1-2 praktikát a legközelebbi sütésnél : )

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp p, 2010-03-05 13:22

Sose gondoltam, hogy ilyet írok, de talán hulalát lehetne használni, bár az összetevői miatt én nem szeretem. Üdv: Mrs Smith

Gargoyle
P. / Gargoyle p, 2010-03-05 12:55

Hát, hirtelen annyi jutott eszembe, hogy én simán több vajat tennék csak hozzá. Illetve nem is vajat, hanem akkor már margarint, ha vegán a fickó. Hagynám, hogy jó szobahömérsékletüre olvadjon, olyan jó krémesre és így adnám a tésztához. Èn most azt mondanám kb. 5 dkg pluszban a receptben írt vajhoz. De meglátod.
Ha még más eszembe jut, szólok. De szerintem kipróbálhatod így. Legalábbis remélem. :-p
Majd írd meg, hogy sikerült. Szorítok.

Gargoyle
P. / Gargoyle p, 2010-03-05 12:37

Szia!
Ha kihagyod, lehet, hogy nem fog összeállni a tészta, mert ez a mennyiségü nedvesség hiányozni fog és szét fog morzsálódni. Èn azt javasolnám, tegyél bele kb. 1 dl tejfölt a tojás pótlására. Apránként adagold a tésztához, hogy meglásd mennyit vesz fel.
Sok sikert!
Eszter

Gargoyle
P. / Gargoyle h, 2010-03-01 21:44

Hah! Egy nap? A felét már el is puszítottuk! :-D
Legközelebb sósan fogom kipróbálni, úgy is jó lehet.
Ez egy tök jó kis keksz! Beraktam a receptgyüjteménybe, köszönjük!

dorczy92
Dorczy92 / dorczy92 h, 2010-03-01 20:02

Húha :D nem emlékszem pontosan, pedig mindig megszámolom :D Olyan 30 db körül lett talán ... Nem tűnik kevésnek, de nem tartott tovább 1 napnál és elfogyott : D

Gargoyle
P. / Gargoyle h, 2010-03-01 18:54

Köszi! Mindenképp megírom. Magunkat ismerve még ma nekiállok. :-D
És még egy kérdés: ebből hány darab lesz? Sacc...

dorczy92
Dorczy92 / dorczy92 h, 2010-03-01 18:47

A keksz inkább keményebb lesz, de sütés közben és közvetlenül utána elég puha. kicsit becsapós, mert olyan, mintha nem lenne megsülve rendesen, de ha kicsit meghűlt ropogós lesz : )
Várom a válaszod, hogy milyen lett : )))

Gargoyle
P. / Gargoyle h, 2010-03-01 18:30

Még annyit, hogy kb. milyen lesz a kész keksz állaga? Ropogós vagy inkább puhább?

Gargoyle
P. / Gargoyle h, 2010-03-01 18:28

Hűűű, ez nagyon veszélyesnek hangzik... :-))))) Ki kell próbálnom!
Majd beszámolok!
Üdv: Eszter

481