r
Nosalty Logó

Chilis-mézes csirkeszárny pennével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Chilis-mézes csirkeszárny pennével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 2303 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 9205 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 138 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4466.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    989 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    1657 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1296 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    14041 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 2303 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    533.6 g

Zsír

  • Összesen
    266.4 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17867.7 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    734 mg
  • Kálcium
    3955 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    2066 mg
  • Foszfor
    6629 mg
  • Nátrium
    4293 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1176.3 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    159 mg

VÍZ

  • Összesen
    4075.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1291 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    435 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5183 micro
  • Kolin:
    1426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1073 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    2584 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    56165 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 9205 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    848 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkeszárnyakat mossuk, tisztítjuk, leszárítjuk.
  2. Tálba tesszük a csirkeszárnyakat, és az összes hozzávalót, óvatosan összekeverjük, a legvégén tesszük rá a kétféle babot, óvatos keverés, majd egy nagyobb kanállal sütőzacskóba tesszük, azt lezárjuk.
  3. Tepsibe téve a zacskó tetején 5-6 lyukat szúrunk fogpiszkálóval, betesszük a sütőbe, ahol megsütjük, pároljuk.
  4. Forrásban lévő olajos, sós vízben a tésztát előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, tálba szedjük.
  5. A zacskót kinyitva egy tálba öntjük a chilis-mézes-babos-paradicsomos csirkeszárnyat, tálaljuk a kifőtt penne tésztával, savanyúsággal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9028
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 03.

Ajánló

A debreceni kolbász kihagyható, de mivel nekem előző ételfőzéskor maradt ki, és nem pazarolunk, főleg a mai világban nem!!, - ezért felkockáztam és beletettem ebbe az ételbe. Házi savanyúsággal kínáljuk, reszelt sajttal - tálaláskor. Finom borral, ásványvízzel. Aki szereti erősebben, tehet bele több chilit is. Akár friss chilit is..:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chilis-mézes csirkeszárny pennével
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon szeretjük a csirkeszárnyat, és valami új ízkombinációt szerettem volna kitalálni, de a sütőzacskóhoz ragaszkodva. :-)) Végül is így lett az étel íze egyszerre édes, csípős, savanykás, sós - tésztával tálalva nagyon finom.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek