Chilis-körmös bableves recept

Chilis-körmös bableves
Chilis-körmös bableves
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régi receptje az Anyukámnak, de én a chilivel felturbóztam.

hozzávalók / 4 adag

A hús előfőzéséhez

A zöldségekhez

A galuskához

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

chilis bableves, sertéskörmös bableves, körmös bableves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körmöket jól megmossuk, és egy 4 literes fazékban feltesszük főni, sóval, egész borssal és fokhagymával.
  2. A zöldségeket meghámozzuk és felkarikázzuk, illetve kockázzuk és a vöröshagymát is.
  3. Olajon egy másik edényben megpároljuk a hagymát, fűszerpaprikával megszórjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 liter vízzel, és belerakjuk a zöldségeket és az aprított petrezselymet.
  4. Ha félig megpuhult, és időközben a köröm megfőtt, akkor a húst leszedjük a csontról és a zöldségekhez adjuk, majd a chilis babot is hozzáadagoljuk. Jól elkeverjük, majd a főzőléből kiegészítjük a levest és ha kell, ízesítjük.
  5. Mielőtt elkészülne, 1 tojásból és lisztből, pici sóval galuskatésztát keverünk, és beleszaggatjuk a levesbe. Amennyiben a zöldségek is megpuhultak, elkészült a leves.
  6. Jó étvágyat hozzá!
  • költség: 960 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 673
elküldve: 6
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
307 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 szo, 2013-11-09 13:39

Kedves Tarackos! A konzerv babbal könnyebb dolgozni,hőkezelt,és nem tartósítószeres,mert azt én sem használok szívesen.De ha neked szárazbabbal jobban megfelel,nem tart vissza tőle senki.Ez nem kényszer,mindenki a maga ízlése szerint válogathat.A bab ha áztatva is van,attól is függ,milyen fajta,utóbb fő meg,mint a köröm.Gusztus dolga,ha nem lessz a leves zavaros,mert ha együtt fő a kettő,akkor bizony kivan téve annak a veszélynek.!Üdv:Zsuzsa.

Tarackos
Tarackos / Tarackos szo, 2013-11-09 13:24

Miért konzerv bab?A köröm sokáig fő még puha lesz,addig a száraz bab is bőven megfő ráadásul sokkal jobb az íze és nem tartalmaz tartósító szert.

Üdv:Tarackos

t.ildiko.
t.ildiko. p, 2013-05-03 20:39

Elkészítettük a körmös bablevest,az egész családnak ízlett.Nem volt nehéz az elkészítése sem. Köszönet a finom receptért.

1036