r
Nosalty Logó

Chilis-barackos túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Legát Franci
Chilis-barackos túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 496 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3959 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 276 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.8 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 496 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.2 g

Zsír

  • Összesen
    172.3 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5726.5 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1570 mg
  • Nátrium
    893 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.7 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 3959 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.9 g
  • Cink
    91 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a tojást és a vajat.
  3. A tésztát összegyúrjuk, kibélelünk vele egy piteformát (én 30x30-asat használok), és a sütőbe tesszük 10 percre.
  4. Amíg sül, elkészítjük a tölteléket.

Töltelék

  1. Összekeverjük a túrót, a joghurtot és a tojást, majd hozzáadjuk a citromlevet és a cukrot is (ha szükséges, lehet bele több cukrot is tenni, én nem szeretem, ha túl édes).
  2. Egy külön tálban összekeverjük a lekvárt a chilivel.
  3. A lekváros keverék felével kikenjük a pitét, majd eloszlatjuk rajta a túrós keveréket, végül a tetejére kenjük a lekvár másik felét, és további 25-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 965
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chilis-barackos túrós pite
Legát Franci 9 recept

A hétvégén egy chili-termesztőnél jártunk, ahol sikerült egy teljesen mellék-íz mentes, szupererős chiliszószt beszereznünk. Gondoltam, nem csak a megszokott módon (levesekbe, ázsiaiba... stb) fogom felhasználni, hanem desszertekbe is kipróbálom. Így született meg a chilis-barackos túros pite.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!