r
Nosalty Logó

Chililekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Chililekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 562 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1276 micro
  • β-crypt
    385 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 46 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    956 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1481 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1204 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    15315 micro
  • β-crypt
    4621 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 562 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1166 micro
  • β-crypt
    352 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kaliforniai paprikákat pár percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd hideg vízzel hűtjük, és meghámozzuk, végül kockára vágjuk.
  2. Egy lábosba tesszük a chilivel és a borral együtt, majd addig pároljuk, míg megpuhul, és a leve elfő, majd botmixerrel pépesítjük.
  3. Hozzáadjuk a cukrot, és tovább főzzük, míg kissé besűrűsödik.
  4. Mmajd jön a dzsemfix, amellyel együtt 5 percig főzzük.
  5. Tiszta üvegbe töltjük, (ez a menniység egy 375 ml-es üveghez volt elég), a tetőt rácsavarjuk, és az üveget fejre állítjuk.(Nem kell dunsztolni, ez a dzsemfix legnagyobb előnye.)
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 27934
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 04.

Ajánló

Mártogatónak, pl. quesedillas mellé, vagy valami sz@r szicíliai hegyecske tetején mindenféle büdös sajtok és csokoládé társaságában, lábat lógatva tudom elképzelni.

Receptkategóriák

Valójában nem chililekvár, hanem chilis lekvár, hiszen azért ember legyen a talpán aki igazi, csakis chiliből készült lekvárt megenne, akármilyen kis mennyiségben is. (Na jó, Bud Spencer. Vagy Chuck Norris.) Előre bocsátom, hogy hőstettet hajtottam végre tegnap este. Ugyanis utálom a paprikát, még a szagától is rosszul vagyok. Ennek ellenére egy kedves olvasóm kívánságára nekiláttam a chililekvárnak. "Szia!!! Írj nekem valamit a chililekvárról.. érdekelne ... Most láttam David Roccot ,aki csinált ilyet, és sajttállal, valamint étcsokival fogyasztotta el egy sz@r szicíliai hegyecske tetejéről bámulva a nagy kékséget.. :) " - szólt az üzenet. Igen, látom magam előtt a jelenetet. Chiliből lekvárt? Az ehetetlen lesz önmagában, kell még mellé valami. A Szakácsok könyvében van paradicsomos chilis jam, de én valami másra gondoltam Kaliforniai paprika? (Még belegondolni is borzasztó, de lássunk neki.) A dzsemfix már korábban is bizonyított, és most sem hagyott cserben. Jelentem, meg is kóstoltam, és finom. Az eredeti David Rocco recept itt. (most, az előbb találtam rá)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!