Chili con carne leves recept

Chili con carne leves
Chili con carne leves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kísérlet eredményeképpen született meg ez a fincsi, tartalmas leves.

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a gombócokhoz

  • 25 dkg darált marhahús
  • 1 kis db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • őrölt chili ízlés szerint
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Hozzávalók a leveshez

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

chilisbab-leves
Szólj hozzá!

elkészítés

Gombócok

  1. Először összeállítjuk a gombócokat: a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk/aprítjuk, a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük.

Leves

  1. A leveshez a hagymát és a fokhagymát szintén apróra szeljük, a kókuszolajjal, valamint egy kevés vízzel megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk az evőkanálnyi lisztet, majd felöntjük a paradicsomlével és a vízzel, beletesszük a fűszereket.
  3. A levest felforraljuk, majd a húsból kisebb gombócokat formázunk, és óvatosan a lébe tesszük (kb. 20 perc alatt megfőnek).
  4. A kukoricát és a babot hozzáadva készre főzzük.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 1 795
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Narancshéj

Mióta szakács: 2012.10.25.
22 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

284