Chia magos eperdzsem recept

Chia magos eperdzsem
Chia magos eperdzsem
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A világ leggyorsabb eperdzsemje!

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg eper
  • 3 ek méz (nagy evőkanál, lehetőleg kristályos mézből)
  • 6 ek chiamag

ajánlat

Hűtőben 3 hétig elvan, ha fagyasztjuk, jóval tovább. Ahogy telnek a napok, egyre sűrűbb lesz!

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 4 főre
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

eperdzsem chia maggal, chia magos eperlekvár
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, kicsit összevágjuk.
  2. Turmixgépbe tesszük, és a kívánt méretre daráljuk. Én most teljesen pürésítttem, de hagyhatunk benne nagyobb darabokat is.
  3. Hozzáadjuk a mézet és a chia magot, elkeverjük, ha szükséges, még édesítjük.
  4. Egy lábosban közepes lángon addig melegítjük, amíg bugyborékolni nem kezd - akkor levesszük a hőfokot takarékra, és még 5-10 percig főzzük.
  5. Azonnal sterilizált üvegekbe tesszük, és megvárjuk, míg kihűl.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 480
elküldve: 0
receptkönyvben: 91
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
486 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

barbara21
Barbara21 / barbara21 k, 2017-07-25 11:59

Szia! Mennyi ideig áll el ez a dzsem? Se cukor se tartósító nincs benne, nem fog hamar megromlani?

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra k, 2017-07-25 16:27

Szia Barbara!
Hát, nem fogok hazudni, nem egy egész télre lett tervezve...Hűtőben 2 hétig elvan :)
Szép napot!
Üdv,
Nóra

heva2121
saláta / heva2121 k, 2016-06-07 20:15

Szia!Nagyon megörültem a receptednek,habár azt hittem én találtam fel a spanyolviaszt.Ugyanis chia mag lisztet használtam a lekvár készítésénél,gondolván,h jól besűrűsíti és lerövidíti a főzés idejét is .Így is lett,tökéletesre sikeredett.2 kg eperhez 1 evőkanál maglisztett tettem.

168