r
Nosalty Logó

Cheddarchio - cheddarchips

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cheddarchio - cheddarchips
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 27% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 453 Kcal
  • 27% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 904 Kcal
  • 27% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 341 Kcal
  • 27% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2642.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    963 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    949 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 453 Kcal
  • 27% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5285.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1927 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1290 mg
  • Nátrium
    1899 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    608 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 904 Kcal
  • 27% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1994.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 341 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtokat kis lyukú reszelőn letoljuk, hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Jó alaposan összekeverjük. Nem ajánlom a sózást, mert mind a két sajt, de főleg a parmezán elég sós, de ezen kívül aki szeretné megbolondítani, lehet hozzáadni zöld-fűszereket, vagy ha kisült, megforgatni egy kis pirospaprikában. Ez már mindenkinek a fantáziájára van bízva. ;)
  2. Egy tepsire szilikon lapot terítünk, és arra korongokat formázunk az ujjaink segítségével, nem kell idegesnek lenni, ez egy ilyen massza... ragad, de azért nem lehetetlen (mikor újabb adagot sütünk, azért vigyázzunk, mert akkor már forró a tepsi...) 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Jó alaposan süssük meg kb. 15-20 perc.
  3. Jó rágcsálást kívánok!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1413
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a Cheddarchio egy általam kreált szó, és a sajtchipset akarja jelenteni. :) Érdemes kipróbálni a receptet, nagyon finom, akár a lisztet is el lehet hagyni annak, aki ennyit sem szeretne beletenni. A képen picit sápadtak a korongok, azóta volt időm kitapasztalni, mert folyton ilyet kell süssek, annyira bejött mindenkinek... szóval lehet egy picit jobban is megpirítani, úgy még finomabb. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek