r
Nosalty Logó

Cheddar sajtos karfiol

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Cheddar sajtos karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 338 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1345 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 107 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 338 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    106.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3132.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    688 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 1345 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított és rózsáira szedett karfiolt egy olajjal kikent sütőtálba rakosgatjuk, a maradék olajjal meglocsoljuk, és kissé meg is sózzuk, ezután alufóliával szorosan letakarjuk.
  2. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben addig pároljuk, amíg majdnem puha lesz.
  3. Amíg a karfiol párolódik, elkészítjük a sajtmártást. Az olvasztott vajon kevergetve kissé megfuttatjuk a lisztet kb. 2 perc alatt, ekkor levesszük a tűzről, és kisebb adagokban belekeverjük a tej-tejszín keverékét, majd a mustárt is. Érdemes egy habverővel simára-csomómentesre dolgozni.
  4. Ekkor visszatesszük a tűzre alacsony hőfokra, és folyamatos keverés mellett besűrítjük, 1-2 perc alatt. Végül elzárjuk a hőt alatta, és belekeverünk 6 dkg reszelt sajtot, és a két evőkanál finomra vágott snidlinget, sóval-borssal fűszerezzük.
  5. A sütőből kivesszük a közben megpuhult karfiolt, ráöntjük a sajtmártást úgy, hogy mindenhová kerüljön belőle, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és a zsemlemorzsával, végül visszatesszük a sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 234
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10248
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cheddar sajtos karfiol
Katharosz 498 recept

Akár egy könnyű vacsora vagy ebéd is lehet ez a pikáns csőben sült karfiol. Forrás: net

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek