r
Nosalty Logó

Cézár-jellegű saláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
ze(n)derta
Cézár-jellegű saláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 863 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1910.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    205 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 432 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3821.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    849 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    2211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    1468 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2141 micro
Összesen 863 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukorborsót megmossuk, és haránt irányban kettévágjuk. Lobogva forró, sós vízben 2 percig blansírozzuk, majd jeges vízbe szedjük és hagyjuk kihűlni.
  2. A jégsalátát felszeleteljük, a prosciutto-t vékony csíkokra vágjuk, a tofut felkockázzuk.
  3. A tojásokat lobogó vízben 1 percig főzzük.
  4. Összeállítjuk a salátát: a cukorborsót és a jégsalálát összekeverjük és két tányérra halmozzuk. Rátesszük a sonkát és a tofut, majd a tetejére szórjuk a tökmagot.
  5. A balzsamecetet összekeverjük az olívaolajjal, és a salátára locsoljuk. A tetejét megszórjuk oregánóval.
  6. A tojást kivesszük a vízből, és folyó víz alatt kissé lehűtjük. Levágjuk a tojás tetejét és kiskanál segítségével kivesszük a héjából. A saláta közepébe helyezzük.
  7. Tálalás után (már egyénileg) összekeverjük a salátát, így a tojás és a balzsamecetes olívaolaj finom öntetet képez.
  8. Pirítóssal könnyű vacsorának is tálalhatjuk.
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 38672
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cézár-jellegű saláta
ze(n)derta 188 recept

A hagyományos Cézár saláta továbbfejlesztett változata.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek