r
Nosalty Logó

Céklás pizza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Céklás pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 684 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1368 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2963.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    341 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 684 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5926.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    959 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    1674 mg
  • Nátrium
    2799 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 1368 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A zabpehelylisztet és teljes kiőrlésű lisztet a sóval és sütőporral egy tálban összekeverjük.
  2. A lisztkeverék közepébe törünk egy tojást, és annyi vizet adunk hozzá, amennyit felvesz, majd pedig sima tésztává gyúrjuk.
  3. Egy kivajazott tepsibe nyomkodjuk a tésztát (nyújtófával is dolgozhatunk, de szerintem gyorsabb szétnyomkodni:) ), és előmelegített sütőben elősütjük kb 10 percig 220 fokon.
  4. A céklát megfőzzük, és turmixgépbe helyezzük a fokhagymával és sóval, borssal együtt.
  5. A tésztát elősütés után megkenjük a céklapéppel, és almaszeletekkel díszítjük, majd a sajtokkal megszórjuk a tetejét.
  6. Előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt ráolvasztjuk/pirítjuk a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1833
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Unalmasnak tartottam már a paradicsomos pizzafeltéteket, a cékla pedig az egyik kedvenc zöldségem, gyönyörű és isteni. A pizza alap pedig miért ne lehetne csupa-csupa rost a felfújt fehér tészták helyett. Így megszületett a céklás pizza! :)

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!