r
Nosalty Logó

Cassoulet Katharosz konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Katharosz
Cassoulet Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1185 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4735 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2427 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    1270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1860 micro
  • β-karotin
    5216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 1185 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    278.9 g

Zsír

  • Összesen
    287.2 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    682 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9708 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    783 mg
  • Foszfor
    2600 mg
  • Nátrium
    5081 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1496.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2144 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    815 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1174 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    7441 micro
  • β-karotin
    20865 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14384 micro
  • Lut-zea
    4141 micro
Összesen 4735 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    270 micro
  • β-karotin
    757 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    522 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk, majd másnap kb fél liter vízben, kevés sóval, 1 darab babérlevéllel 20 percig előfőzzük. A római tálat hideg vízbe áztatjuk, és előkészítjük az alapanyagokat.
  2. A szalonnát, kolbászt, répát, pórét nagyobb, tetszetősebb darabokra, a csirkecombokat 3 felé, a sertéshúst kockára vágjuk. A hagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben zsírt hevítünk, elősütjük benne a szalonnát, kiszedjük egy tányérra, és a kolbászokat is átsütjük és kiszedjük. Ezután jöhetnek a csirkedarabok, ugyanígy járunk el vele.
  4. Ezután a visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, rádobjuk a sertéshúst, és kevergetve fehéredésig sütjük, belekeverjük a sűrített paradicsomot, majd mehet bele a répa és a póré is. Végül az összes elősütött alapanyagot hozzáadjuk, a babot a levével együtt, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a fűszernövényeket, zúzott fokhagymát, és összeforgatjuk.
  5. A beáztatott tálat zsírral kikenjük, beleöntjük a húsos-babos keveréket, hozzáadjuk a bort, ha kell még, kevés vizet, a folyadéknak látszódnia kell, rászórjuk a zsemlemorzsát, majd ráhelyezzük a rozmaring ágat, és lefedjük a római tálat.
  6. Hideg sütőben 200 fokon kb. 1,5-2 óra alatt megpároljuk, de kb. egy óra múlva ellenőrizzük a folyadékot rajta, ha szükséges, pótoljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5236
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cassoulet Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

A cassoulet eredeti, egyszerű francia paraszti egytálétel volt. A főzőedényről kapta a nevét, amiben készült az étel, azóta nagyon sok változata létezik.

Címlapról ajánljuk

További cikkek