r
Nosalty Logó

Carbonara spagetti mazsofi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Carbonara spagetti mazsofi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 850 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3395 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1578.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 850 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.1 g

Zsír

  • Összesen
    142.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    622 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6315 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    411 mg
  • Kálcium
    862 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    2019 mg
  • Nátrium
    2637 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1239 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3395 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát enyhén sós vízben feltesszük főni.
  2. A bacont lassú tűzön megpirítjuk, nem is ropogósra, inkább üvegesre.
  3. Összekeverjük a felvert tojást a tejszínnel, óvatosan megsózzuk (mert a bacon is sós), alaposan megborsozzuk és ízlés szerint parmázánt is szórunk bele. Tehetünk bele egy kicsit a tészta főzővizéből is, rosszat nem teszünk vele.
  4. A leszűrt tésztát a szalonnára tesszük és gyorsan, azon melegében összekeverjük a tejszínes-tojásos szósszal, és a szalonnával. A tojás így "megfő" de vigyázzunk, hogy ne süljön meg, ne legyen rántottás tészta a vége.
  5. Azonnal tálaljuk, megszórhatjuk még sajttal.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 31595
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 09.

Ajánló

Mindig csak annyi tésztát főzzünk ki, amennyit megeszünk, mert hamar felszívja a szószt, így melegítve már korántsem az igazi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sose tudtam igazán, hogyan készül, így rengeteg receptet megnéztem és összállítottam a nekem szimpatikusat. Valószínűleg nem ez az igazi olasz carbonara, de nagyon finom, amit leginkább az bizonyít, hogy a finnyás lakótársam is imádja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!