r
Nosalty Logó

Carbonara Barilla konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Barilla
Carbonara Barilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 642 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2568 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 642 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.1 g

Zsír

  • Összesen
    104.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1064 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6179.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    1253 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    2004 mg
  • Nátrium
    2312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    994 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 2568 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 372 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagettit bő sós vízben al dentére főzzük.
  2. Közben a bacont csíkokra vágjuk, és kis lángon zsiradék hozzáadása nélkül aranybarnára pirítjuk.
  3. Keverjük össze a tojássárgáját a pecorino sajttal, és adjunk hozzá két kanál tésztafőzővizet.
  4. Az al dentére főtt tésztát szűrjük le, és adjuk hozzá a baconhöz.
  5. Forgassuk át, majd adjuk hozzá a tojássárgát, és tegyünk hozzá még egy evőkanál főzővizet, hogy megfelelően krémes állagot érjünk el.
  6. Tálaláskor pecorinoval megszórjuk, és frissen őrölt borsot szórunk rá.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 326
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 33024
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Carbonara Barilla konyhájából
Barilla 60 recept

A carbonara keletkezéséről sok legenda kering. Egyesek úgy tartják, hogy  a II. világháború alatt fejlesztették ki, az amerikai katonák által kapott alapanyagokból (tojás és bacon) készített "mártást" tésztával és parmezánnal turbózták. Egy másik elmélet szerint ősi római ételről van szó, ami "cacio e ova" vagyis sajt és tojás néven futó tésztaétel volt, a carbonara nevet pedig arról kapta, hogy a szénégetők készítették leggyakrabban. Eszerint a teória szerint is benne van az amerikaiak keze a buliban: a bacont ők kérték bele extra alapanyagként, mikor a háború után olasz földön állomásoztak. A harmadik teória hívői azt állítják, hogy az ételnek semmi köze sem az amerikaiakhoz, sem a szénégetőkhöz: a carbonara elnevezés onnan ered, hogy a frissen őrölt bors a szénporhoz volt hasonlatos a krémes, fehér szószon. Talán mindegy is, hogy mi az igazság, amíg 10 perc alatt elkészíthetjük az egyik legfinomabb olasz tésztát. www.barilla.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!