Cantucci vagy cantuccini 3. recept

Cantucci vagy cantuccini 3.
Cantucci vagy cantuccini 3.
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár ez a ropogós csemege az olaszok (Vinsanto) borba mártogatós kedvence, mi Görögországban ettünk először ilyen süteményt. Először az alapreceptet teszteltem, de a fantáziám már beindult: fahéjas, mézeskalács ízű, citromos, narancsos, diós, pisztáciás, csokis, vaníliás, gyömbéres, aszalt gyümölcsös és ezek megszámlálhatatlan kombinációja.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet a tésztába tenni csipet fahéjat, reszelt citrom- vagy narancshéjat, más magvakat (dió, pisztácia), aszalt gyümölcsöket.
Várjuk meg, amíg a szeletek a tepsin kihűlnek (picit még száradnak), majd süteményes dobozban lehet tárolni.

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

olasz csemege, olasz mandulás szeletek
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk, és kibéleljük sütőpapírral a tepsit.
  2. A lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és a mandulát összekeverjük.
  3. A vajat felolvasztjuk, és a száraz anyagokhoz adjuk.
  4. A tojásokat a keverékhez adjuk, és összegyúrjuk.
  5. Két vékony hengert formázunk, és a tepsibe tesszük, ahol picit lelapítjuk. 20 percig sütjük.
  6. Kivesszük a sütőből, és megvárjuk, míg kicsit kihűl.
  7. A rudakat felszeleteljük 1 cm széles karikákra, 45 fokos szögben.
  8. Az egyik vágott oldalára fektetve visszatesszük a szeleteket a tepsire.
  9. 10-15 percig arany színűre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 19 951
elküldve: 12
receptkönyvben: 372
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

panna86
panna86 Sat, 2012-12-15 20:38

Ma elkészítettem, és először eléggé megijedtem, mert jóval több lisztet kellett használnom, mint ami a receptben meg volt adva! Zabpehelylisztet használtam egyébként. De szerencsére az aggodalmam teljesen alaptalannak bizonyult, mert a végeredmény tökéletes lett! Nagyon nagyon finom! Köszönet a receptért! :-)))

bellaria
bellaria Sat, 2012-10-13 09:06

Nagyon nagyon jo a recept! Isteni finom. Màr ketszer megcsinaltam es tervben van a kovetkezo adag is. Borba martogatva az igazi :)

597