r
Nosalty Logó

Cannelloni di magro

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Elaichi
Cannelloni di magro
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A cannellonikhoz

A paradicsomszószhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 670 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A cannellonikhoz

A paradicsomszószhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 2676 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A cannellonikhoz

A paradicsomszószhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 120 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2352.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    446 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    5590 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    11109 micro
Összesen 670 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.6 g

Zsír

  • Összesen
    141.4 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9411.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    3631 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    2252 mg
  • Nátrium
    2773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1077.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2989 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    1786 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1133 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    22360 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    44436 micro
Összesen 2676 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1024 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    471 micro
  • Lut-zea
    2035 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A cannellonikhoz

A paradicsomszószhoz

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A cannellonikhoz

  1. A paradicsomszószhoz turmixgépben pürésítjük a paradicsomokat, majd két kanálnyi olívaolajon negyed órát pároljuk. Hozzányomunk két gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, még öt percig rotyogtatjuk, majd elzárjuk.
  2. Előveszünk egy nagyobb hőálló tálat, majd beleöntjük a paradicsomszószt. Az alján szépen eloszlatjuk, hogy mindenhová jusson.

A paradicsomszószhoz

  1. A vajat felolvasztjuk, csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, belenyomunk egy kisebb gerezd fokhagymát (aki nem rajong annyira a fokhagymáért, mint én, az ezt ki is hagyhatja).
  2. Apránként felöntjük a tejjel, és szép, csomómentes besamel mártást készítünk. Sóval, borssal, őrölt köménnyel és szerecsendióval ízesítjük, majd 5 percig főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön. Ezután belekeverünk 5 dkg reszelt parmezán sajtot, ez a lépés el is hagyható, mert lesz a tetején is, csak így intenzívebb a sajtos íz.

A besamelmártáshoz

  1. Egy nagyobb fazékban egy kanál olívaolajon megfonnyasztjuk a megtisztított és csíkokra vágott spenótot. (Ha fagyasztottat használunk, akkor ez a lépés kihagyható.) Ha összeesett szűrőbe szedjük, és amennyire csak lehet kinyomkodjuk a levét.
  2. A kinyomkodott spenótot egy nagyobb tálban összekeverjük a ricottával, hozzáadunk két gerezd megtisztított és kinyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, illetve egy kevés szerecsendiót is adunk hozzá.
  3. Jól elkeverjük, majd ezzel a keverékkel megtöltjük a cannelloni rudacskákat. (Sokat egyszerűsít ennek menetén, ha a tölteléket egy kicsi, tiszta nejlonzacskóba töltjük, levágjuk a zacskó egyik alsó csücskét majd eme töltőzsákocska segítségével a rudakba nyomjuk a spenótos-ricottás tölteléket.)
  4. A megtöltött cannellonikat a hőálló tálban várakozó paradicsommártásba tesszük, egymás mellé. Ha lehet csak egy sort rakjunk, mert úgy biztosabb a tésztahengerek egyenletes puhulása.
  5. A tetejére öntjük a besamelmártást úgy, hogy mindenhol szépen befedje a cannellonikat.
  6. A tetejét megszórjuk 10 dkg reszelt parmezánnal, majd előmelegített sütőben, 30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5601
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 02.

Ajánló

Valami jó kis olasz, száraz fehérbort el tudnék képzelni hozzá. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cannelloni di magro
Elaichi 15 recept

Rengeteg féle cannelloni recept létezik, nekem ez a paradicsommártásban csücsülő, túrós-spenótos változat a kedvencem. :) Cannelloni rudacskákat lehet kapni készen, de lasagne lapokat pár másodpercre forró vízbe mártva majd megtöltve-feltekerve ugyanaz lesz a végeredmény. Az eredeti ötletet (kissé megvariálva) a salepepe.it oldalon találtam.

Hozzávalók

A cannellonikhoz

A paradicsomszószhoz

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!