r
Nosalty Logó

Calzone zöldségesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Majam
Calzone zöldségesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 630 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1497.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    2493 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 630 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5988.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1181 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1434 mg
  • Nátrium
    2943 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    1186 micro
  • β-crypt
    296 micro
  • Likopin
    9971 micro
  • Lut-zea
    2463 micro
Összesen 2516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    752 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejhez adjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A felfuttatott élesztőt az átszitált lisztbe tesszük, és a többi alapanyag hozzáadásával jó laza tésztát gyúrunk.
  3. A tésztát 8 részre osztjuk, és egyenként kör alakúra nyújtjuk.

A töltelékhez

  1. Előkészítjük a a töltelékhez valókat: a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a konzerv kukoricáról lecsepegtetjük a levét, a paradicsomokat pici szeletekre vágjuk, a sajtot lereszeljük, a fűszereket és a felvert tojást odakészítjük a kezünk ügyébe.
  2. 200 fokra előmelegítjük a sütőt.
  3. Mind a 8 db calzone pizza ugyanúgy készül. Megkenjük a kinyújtott tészta egyik felét ketchuppal, ráhalmozzuk sorban a paradicsomot, a hagymát, a kukoricát, picit sózzuk, megszórjuk oregánóval, majd reszelt sajttal. A tészta szélét megkenjük felvert tojással, majd ráhajtjuk a másik felét, és kicsit lenyomkodjuk.
  4. Miután a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a pizzákat, megkenjük tojással.
  5. Kb. 20 perc alatt szép pirosra megsül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1833
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 21.

Ajánló

Ezt ajánlom hozzá: Vintage Lounge Orchestra - Wild world (feat. Laura Serra).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokáig kerestem anyám receptjét. Ezt a pizzát elég sokszor elkészítette nekünk még a 80'-as évek elején. Én most készítettem először, de nem utoljára.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek