r
Nosalty Logó

Calzone pizzamozzarellával és bazsalikommal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Calzone pizzamozzarellával és bazsalikommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A 8 calzonehoz

A tésztához

Összesen 904 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A 8 calzonehoz

A tésztához

Összesen 3611 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A 8 calzonehoz

A tésztához

Összesen 256 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1891.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    133 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 904 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.3 g

Zsír

  • Összesen
    183.3 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7564.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1340 mg
  • Nátrium
    4549 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    861 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    761 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1091 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 3611 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    364 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A 8 calzonehoz

A tésztához

Elkészítés

A 8 calzonehoz

  1. A lisztből, az élesztőből, a vajból, a tejből és a vízből tésztát készítünk: a vajat a liszttel összemorzsoljuk, majd a vizet és a tejet hozzákeverjük, míg lágy, kissé ragacsos tésztát nem kapunk.
  2. Félretesszük és fél órát pihenni hagyjuk, amíg elkészül a töltelék.
  3. Előmelegítjük a sütőt és kibéleleljük a sütőlapot sütőpapírral.
  4. Egy tálban összekeverjük a felvágott szalámit (felkockázzuk), a koktélparadicsomot (félbevágjuk), a sajtot (lereszeljük), és a bazsalikomot (finomra aprítjuk).
  5. A tésztát lisztezett pulton vagy deszkán kinyújtjuk legalább fél centi vastagra, és 8 kerek lapot formázunk belőle, elosztjuk rajtuk a tölteléket úgy, hogy csak az egyik felükre kerüljön belőle. A tészta másik felét ráhajtjuk, majd az ujjainkkal vagy egy villával összenyomjuk a széleket.
  6. A sütőlapra tesszük a pizzapárnákat, és a felvert tojással megkenjük a tetejüket. Néhány helyen megszurkáljuk őket, és megsütjük. Akkor van kész, ha már a tészta alja is aranysárgára sült.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8534
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebben a pizzapárnában az a jó, hogy tetszés szerint variálható a töltelék, nem kell ragaszkodni sem az adaghoz, sem a mérethez, lehet kisebb, vagy akár nagyobb párnákat is formálni és még a nagyobb calzone is 15 perc alatt megsül. Amíg a tészta kelt, a töltelék készült: félbevágott koktélparadicsomok, friss bazsalikom, rengeteg sajt és szalámi. A sajt benne sok-sok pizzamozzarella volt, ha nincs otthon, akkor ez lehet reszelt cheddar és parmezán keveréke is.

Hozzávalók

A 8 calzonehoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek