r
Nosalty Logó

Calzone nápolyi módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Calzone nápolyi módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

pizzatésztához

töltelék

tetejére

Összesen 1064 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

pizzatésztához

töltelék

tetejére

Összesen 3191 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

pizzatésztához

töltelék

tetejére

Összesen 228 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1975.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    919 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    4794 micro
  • Lut-zea
    1157 micro
Összesen 1064 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    123 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5925.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1398 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1345 mg
  • Nátrium
    2757 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    760 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2498 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    3471 micro
Összesen 3191 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1031 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

pizzatésztához

töltelék

tetejére

Elkészítés

pizzatésztához

  1. Az élesztőt langyos cukros tejbe morzsoljuk, és elkeverjük. Felfuttatjuk. Ezután a liszthez öntjük, és hozzámérjük az olajat, majd a langyos vizet. Jól kidolgozzuk a tésztát.
  2. Felületét megkenjük olajjal és letakarva meleg helyen 40 percig kelesszük. (Én ezt a műveletet egy kenyérsütőgép dagasztó programjával végzem el.)

töltelék

  1. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és beletéve a lisztet világos rántást készítünk. Ezután felengedjük 1 dl tejjel, és kevergetve besűrítjük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a mozzarella sajtot felkockázzuk. A bazsalikomot finomra vágjuk.
  2. A pizzatésztát három felé vágjuk, és egyenként átgyúrjuk, majd cipócskákat formálunk belőlük.
  3. A cipókat egyenként, lisztezett deszkán vékony kör alakúra nyújtjuk. A körök felét megkenjük besamel mártással. Rászórjuk a sonkát, a mozzarella sajtot, és gazdagon meghintjük vágott bazsalikommal. A töltelékekre hajtjuk a tészta másik felét. Széleit lenyomkodjuk. Sütőlemezre tesszük.

tetejére

  1. A paradicsompürét felengedjük vízzel, és összefőzzük a cukorral, sóval és a fűszerekkel. Amikor kész, kiszedjük belőle a hagymát, a babérlevelet.
  2. Ezzel a fűszeres, paradicsomos pizzaszósszal gazdagon megkenjük a sütőlemezen várakozó töltött pizzákat. Egy-két bazsalikom levéllel díszítjük, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Langyosan tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1989
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 10.

Ajánló

A töltött pizzát bármilyen töltelékkel elkészíthetjük (darált hús, gomba, tojás, bármilyen sajt, lecsó, kolbász stb). A tetejére a paradicsomos pizzaszószra sajtot is szórhatunk. Így fokozhatjuk a látványt és az ízt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Calzone nápolyi módra
Lizinka_ 590 recept

Kipróbáltuk a különleges töltött pizzát. Nálunk nagy sikert aratott.  Bátran ajánlom a pizzakedvelőknek!

Hozzávalók

pizzatésztához

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek