Búzakorpás keksz recept

1 adag
359
kcal
Búzakorpás keksz
Búzakorpás keksz
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami finom kekszet szerettem volna enni, de sehol sem találtam lisztmentes fajtát, ezért gondoltam kitalálok én egyet. A siker garantált:).


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagy bögre kakaó, kávé, tej vagy tea.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lisztmentes reggeli keksz, mogyorós keksz búzakorpából
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a búzakorpát és a kókuszreszeléket.
  2. Lereszeljük az almát, és hozzákeverjük, és még a tojást és a tejet is. A tejet lassan adagoljuk, hogy elérjük a megfelelő állagot.
  3. A törökmogyorókat felezzük meg, és a vanília aromával keverjük a masszához, és legvégül édesítsük.
  4. Tegyük hűtőbe fél órára.  Pihentetés után diónyi nagyságúakat gömbölyítsünk, majd lapítsuk ki, és sorakoztassuk őket egy tepsibe.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 716
elküldve: 5
receptkönyben: 227
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

csokipancsi

Mióta szakács: 2010.08.21.
9 recept

Hozzászólások (5)

ildica
ildicasze, 2011-06-29 10:31

Hogy kerül a gluténmentes receptek közé búzakorpás keksz??!! :O(

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
359