Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Búzadarás túrógombóc

Búzadarás túrógombóc
Búzadarás túrógombóc
40 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyű, puha gombócok lesznek (a búzadara mennyisége a túró nedvességétől függ).

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Hústalan napokon egy jó kis zöldségleves után, vagy éppen egy jó kiadós, húsos leves után nagyon finom tud lenni. De amúgy is, a  túrógombóc bármikor finom tud lenni...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót villával szétnyomkodjuk, beleütjük a tojássárgáját, hozzáadjuk a cukrot, csipet sót és jól elkeverjük.
  2. Hozzászórjuk a búzadarát és belekeverjük.
  3. Takarjuk  le egy konyharuhával és kb 15- 20 percet hagyjuk állni.
  4. Közben kemény habbá verjük a tojásfehérjét, megpirítjuk az olajon a zsemlemorzsát, és felteszünk vizet forrni.
  5. A tejfölt ízlés szerint cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük.
  6. A túrós masszába  először csak 1 evőkanálnyit, majd lassan az egész habot beleforgatjuk.
  7. Ha forr a víz, teljesen visszavesszük, hogy ne forrjon tovább.
  8. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából, és belerakosgatjuk a vízbe őket.
  9. Továbbra sem szabad forrni a víznek, éppen hogy csak úszkáljanak benne a gombócok. Időnként fakanállal forgassuk meg őket.
  10. Amint kivesszük a gombócokat, beleforgatjuk a pirított morzsába, tányérra tesszük és 1-2 kanál cukros tejföllel nyakon öntjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 96 826
elküldve: 8
receptkönyvben: 397
elkészítve: 24/31
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

túrógombóc búzadarával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b.suzy
b.suzy Tue, 2011-09-20 15:55

Imádom a gombocokat, legyen az szilvás vagy túrós. Én még egy kevés citromhélyat is szoktam reszelni hozzá.

632
sovány túró 250 g
tojás 2 db
búzadara 50 g
cukor 2 ek
1 csipet
tejföl 2 dl
porcukor 1 csapott ek
vaníliás cukor 0.5 csomag
zsemlemorzsa 3 ek
napraforgó olaj 1 ek