r
Nosalty Logó

Busa sütve másképpen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csak Természetesen
Busa sütve másképpen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

A fűszerezéshez

A körethez

Összesen 1022 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

A fűszerezéshez

A körethez

Összesen 4084 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

A fűszerezéshez

A körethez

Összesen 92 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2309.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1165 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    2223 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1916 micro
Összesen 1022 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.7 g

Zsír

  • Összesen
    171.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    852 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9236.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1805 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    4661 mg
  • Nátrium
    1998 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1537.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1029 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    8892 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    901 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    886 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1698 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7664 micro
Összesen 4084 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A fűszerezéshez

A körethez

Elkészítés

A halhoz

  1. A halszeleteket sűrűn beírdaljuk, megsózzuk, hagyjuk állni.
  2. Elkészítjük a páclevet: tejbe tesszük a fent leírt fűszereket, majd a megsózott halat. Egy éjszakára hűtőbe állni hagyjuk, de elég neki pár óra is.
  3. Másnap előmelegített sütőbe tesszük tepsiben, meglocsoljuk a tejes fűszerrel.
  4. Elkészítjük a burgonyapürét, tejjel és vajjal tesszük lágyabbá. A borsót megpároljuk, pépesítjük, sózzuk, alaplével könnyítjük. A rizst megfőzzük és kurkumával ízesítjük.
  5. A halszeleteket 5-10 perccel a sütés vége előtt citromlével ízesített teavajjal átkenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 27297
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Ajánló

Ehhez a recepthez friss, köményes-hagymás-ecetes káposztasalátát készítettünk. A másik, amit még szoktunk készíteni a hal mellé, köménymagos sült burgonya és kapormártás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csak Természetesen 23 recept

Sokan nem szeretik a busát, mondjuk nem egy nemes hal kategória, de szerintem az elkészítésén múlik, hogy mit lehet kihozni belőle. A fokhagymás fűszeres-tejes pácban állni hagyott halunk kap egy pikáns, finom, omlós ízharmóniát.

Hozzávalók

A halhoz

A fűszerezéshez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?