r
Nosalty Logó

Buri no teriyaki (Buri teriyaki módon)

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Oli
Buri no teriyaki (Buri teriyaki módon)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A halhoz

A marináláshoz (tare szószhoz)

A teriyaki szószhoz

Összesen 198 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A halhoz

A marináláshoz (tare szószhoz)

A teriyaki szószhoz

Összesen 790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A halhoz

A marináláshoz (tare szószhoz)

A teriyaki szószhoz

Összesen 91 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2435.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    2197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 198 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9743.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    8789 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

A halhoz

  • 40 dkg hal (vagy kardhalfilé)

A marináláshoz (tare szószhoz)

A teriyaki szószhoz

Elkészítés

A halhoz

  1. Mosssuk meg a halat és töröljük szárazra. Marináljuk kb. fél órát a tare szószban.
  2. Ezután keverjük össze a teriyaki szószt. Miután kivettük a halszeleteket a pácból, itassuk le róluk a folyadékot papírtörlővel.
  3. Kevés olajat közepes lángon hevítsünk fel serpenyőben majd tegyük bele a halat és süssük át míg szép színük nem lesz. Először azt az oldalát süssük, ami a tálaláskor felfelé néz majd. Ennél a lépésnél vigyázzunk, nehogy megégjen a hal, ugyanis a mirin cukrot is tartalmaz. Miután mindkét oldalát megsütöttük, a felesleges olajat papírtörlővel itassuk fel a serpenyőből.
  4. Ezután öntsük rá a teriyaki szószt és takarék lángon kb 15 percig, a halat gyakran locsolgatva addig süssük, míg be nem sűrűsödik a szósz és a halon szép fényes felületet nem képez. A halhoz párolt rizst és daikon oroshit, azaz reszelt jégcsapretket kínáljunk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17214
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A buri nevű halat szerencse-halnak is nevezik, mert növekedése közben “megváltoztatja” a nevét. Szerencsés mivoltának legendája onnan ered, hogy egyszer egy szamuráj élete kedvező fordulatot vett, miután nevet változtatott. Amíg “kicsi” (3 kg-os) hamachinak hívják. Ilyenkor sashimit vagy sushit készítenek belőle. A nagyobb példányokat (5 kg-tól, kb. 1 m-es hosszúságú) nevezik burinak, ezeket általában sütik, grillezik de sushi ill. sashimi formájuk is gyakori. Télen kis zsírréteget növeszt, ilyenkor kanburi a neve. Értékes hal, nagyon kedvelt Japánban, többnyire jeles alkalmakkor kerül az asztalra.

Hozzávalók

A halhoz

A marináláshoz (tare szószhoz)

A teriyaki szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek