r
Nosalty Logó

Burgundi kacsamell pirított gombával és lapcsánkával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Burgundi kacsamell pirított gombával és lapcsánkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1446 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4333 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    106.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1330.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    468 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 1446 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.8 g

Zsír

  • Összesen
    319.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    994 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3990.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    2392 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1403.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    829 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 4333 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tisztított kacsamell bőrét éles késsel hálózzuk be (vágjunk négyzetrácsot a bőrbe).
  2. A húsát sózzuk, borsozzuk, majd fél órát pihentessük.
  3. Addig készítsük el a lapcsánkát: a burgonyát reszeljük le nagylukú reszelőn, majd a vizet kinyomkodva tegyük a reszeléket egy tálba. Adjuk hozzá a tojásokat, lisztet, és a tejfölt, majd sózzuk és jól keverjük össze. Amennyiben túlságosan híg, adjunk még liszet hozzá, ha túl kemény, akkor pedig még egy tojást üssünk a tálba.
  4. Egy serpenyőben forrósítsunk minimális olajat, és evőkanál segítségével formázzunk féltenyérnyi korongokat, majd süssük mindkét oldalát pirosra. Ha kész tegyük félre, majd folytassuk a sütést, amíg el nem fogy a tészta.
  5. A kacsamelleket tegyük egy tiszta (zsiradék nélküli), forró serpenyőbe, bőrös felével lefelé. Süssük pirosra, majd fordítsuk meg, és tegyük ezt a húsos oldalával is. Ezután tegyük serpenyőstől180 fokos előmelegített sütőbe, és süssük tovább 12 percig.
  6. Ha a hús elkészült, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre pihenni egy tányérba. A visszamaradt zsír jó részét öntsük egy edénybe, annyi maradjon a serpenyőben, amennyi a cukrot felveszi.
  7. Karamellizáljuk a cukrot, majd öntsük fel a borral, valamint a húsokból kifolyt pecsenyelével, és forraljuk ki. Ha az alkohol elpárolgott, kevés keményítőt oldjunk fel vízben, majd adjuk hozzá folyamatosan kevergetve, amíg mártás sűrűségű nem lesz.
  8. Közben forrósítsunk bő olajat, és a lapcsánkákat süssük aranybarna színűre.
  9. Egy serpenyőben forrósítsunk a maradék zsírból egy keveset, és a gombákat pirítsuk meg nagy lángon. Ízlés szerint a sütés befejezése előtt egy kevés fokhagymát is adhatunk mellé.
  10. A kacsamelleket szeleteljük rézsútosan, majd tálaljuk a lapcsánkával, a mártással, és a gombákkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 24641
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 27.

Ajánló

A gomba miatt inkább ebéd, mint vacsora. Köretnek adhatunk mellé a lapcsánka helyett krokettet, burgonyafánkot, hercegnő burgonyát stb. A kacsamell "rozéra" (médium) sütve az igazi, de valaki teljesen átsülve kedveli. Ebben az esetben a sütési idő 15 perc.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgundi kacsamell pirított gombával és lapcsánkával
Kornél 167 recept

A story csak annyi, az ember mindig kísérletezik valamivel, ez pedig egy jól sikerült kísérlet. :)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek