r
Nosalty Logó

Burgonyatorta Tündér konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Burgonyatorta Tündér konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortához

A sütőforma kenéséhez

A tálaláshoz

Összesen 450 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortához

A sütőforma kenéséhez

A tálaláshoz

Összesen 1801 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortához

A sütőforma kenéséhez

A tálaláshoz

Összesen 117 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1054 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 450 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4047.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1335 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    1153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    942.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1230 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    878 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2518 micro
Összesen 1801 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 117 Kcal

Hozzávalók

A tortához

A sütőforma kenéséhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tortához

  1. A megtisztított burgonyát és a hagymát vékonyan legyaluljuk. Külön-külön hideg vízbe áztatjuk legalább 30 percre.
  2. A vajat felolvasztjuk, és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát.
  3. A sajtokat lereszeljük.
  4. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, átkenjük vajjal.
  5. A burgonyát és a hagymát leszűrjük.
  6. Egy réteg burgonyát teszünk a tortaforma aljára, rászórunk egy réteg hagymát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk fokhagymás vajjal, végül megszórjuk mozzarellával és parmezánnal. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Felülre burgonya kerüljön, amelyet a maradék fokhagymás vaj és a tej keverékével locsolunk meg.
  7. A burgonyatortát letakarjuk alufóliával, és 210 fokra melegített sütőben 30 percig sütjük. Levesszük az alufóliát és további 30 percig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul, és aranybarnára nem sül.
  8. 10 perc pihentetés után kivesszük a formából, szeleteljük és zöldfűszerrel díszítve, salátával kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 616
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 70033
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 10.

Ajánló

Önálló ételként salátával kínáljuk, de sültek mellé köretként is adható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyatorta olasz módra, adhatnám ezt az alcímet is. Mozzarella sajttal és hagymával készül. Hasonló a franciák csőben sült burgonyája, amelyhez mozzarella helyett gruyerre sajtot, a hagyma helyett csak fokhagymát használnak.

Hozzávalók

A tortához

A sütőforma kenéséhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek