r
Nosalty Logó

Burgonyás tésztában sült zöldséges húspástétom

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Burgonyás tésztában sült zöldséges húspástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 757 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 3026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 135 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 757 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    146.5 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    886 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4353.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2033 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1359.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1069 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1507 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    933 micro
Összesen 3026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    350 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A burgonyákat alapos mosás után sós vízben puhára főzzük. Amikor langyosra hűlt, megtisztítjuk, és krumplinyomón átnyomjuk.
  2. Az összetört burgonyát, ruganyos tésztává dolgozzuk össze a vajjal, a tojással és a liszttel.

töltelék

  1. Kis rózsákra szétszedett karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. A hagymát felaprítjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Ezután beletesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, és jól átsütjük.
  2. Egy nagyobb tálkában elkeverjük a tojást a tejföllel és a főzőtejszínnel. Picit sózzuk és borsozzuk. A hagymás darált hússal összekeverjük a főtt karfiolt és a tojásos tejszínes öntetet.
  3. A krumplis tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy enyhén olajozott tepsit (28x19 cm). Ebbe simítjuk a tölteléket.

tetejére

  1. A paradicsomokat félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Kirakjuk vele a hús tetejét, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  2. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 percig sütjük. Langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1512
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyás tésztában sült zöldséges húspástétom
Lizinka_ 589 recept

Laktató étel, ami változatossá teszi a heti ebédeket.

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?