r
Nosalty Logó

Burgonyás pogácsa 9. - szezám és köménymaggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Burgonyás pogácsa 9. - szezám és köménymaggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 617 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4923 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 617 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    309.7 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2553.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1194 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2626 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2581 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 4923 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, és áttörjük.
  2. Az élesztőt a tejben egy evőkanál liszttel, és a cukorral felfuttatjuk.
  3. A langyosra hűlt burgonyát liszttel, tojással, vajjal és az élesztős tejjel összedolgozzuk.
  4. Borssal, sóval ízesítjük, és simára gyúrjuk.
  5. Letakarva, langyos helyen fél órán át kelesztjük.
  6. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk, négybe hajtjuk, majd ismét 1 cm vastagra nyújtjuk.
  7. Pogácsákat szaggatunk belőle, majd a kibélelt tepsiben fél órát kelesztjük.
  8. Tetejét tojással megkenve szezám- vagy köménymaggal megszórva 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 33602
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 02.

Ajánló

Nem szabad spórolni a sütés előtti kelesztéssel, mert így lesz szép formája. A pogácsákat gyorsan kell sütni, hogy finomak legyenek. Ez az adag nekem két tepsinyi mennyiség.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon finom pogácsa, és még napokig omlós marad. És a megmaradt főtt burgonyát így szoktam újjá tenni!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?