Burgonyás lángos recept

1 adag
525
kcal
Burgonyás lángos
Burgonyás lángos
receptkönyvben hozzászólások (84)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lángos házilag is könnyen elkészíthető, de az olajszag hosszan a vendégünk marad!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fokhagyma, tejföl, sajt

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángos burgonyás tésztából
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát puhára fözzük.
  2. A lisztet elkverjük a sóval.
  3. A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  4. A főtt burgonyát összetörjük és összekverjük a liszttel, hozzáöntjük az élesztős tejet és jól összedolgozzuk.
  5. Langyos helyen kb. fél óra alatt kétszeresére kelesztjük.
  6. Másfél cm vastagságúra kinyújtjuk és nagyobb korongokat vágunk belőle.
  7. Még 20 percig pihentetjük.
  8. Egy nagy, lehetőleg mély serpenyőben az olajat felforrósítjuk.
  9. A tésztabucikat széthúzkodjuk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  10. Érdemes papírtörlőre kiszedni, hogy a felesleges olajat felszívja.
  11. Még melegen tálaljuk, megkenhetjük fokhagymával, tehetünk rá tejfölt, reszelt sajtot.
  • költség: 380 Ft
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 250 956
elküldve: 72
receptkönyben: 3 458
elkészítve: 95/156
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (84)

Nerika81
Nerika81cs, 2014-08-28 10:36

Tökéletes recept, már többször elkészítettem. Maradok is ennél. Köszi!
Erika

Rhavenne
Rhavennep, 2014-08-22 16:21

Ma készítettem el, nagyon finom lett, és a családnak is nagyon ízlett! Köszönöm!

szevike55
szevike55sze, 2014-06-25 18:15

Valami árulás van. Most nincs benne a hozzávalók között a liszt.

Bunny
Bunnyszo, 2014-06-14 08:04

Mi történt ezzel a recepttel? A hozzávalóknál csak csodaszép reklám ablak van, a kalória számláló és tápanyag mutatók is mind 0-kat mutat (ami tuti nem igaz) szóval?

tejérzékeny
tejérzékenyh, 2013-12-30 16:05

Elkészítettem kisebb változtatásokkal (növényi tejjel a boci helyett), és nagyon finom lett:)

ildikop1
ildikop1cs, 2013-10-24 19:32

Köszönöm nagyon szépen a választ, én egy kicsit megkavartam a tejben lévö élesztöt.

itthonboszi
itthonboszics, 2013-10-24 18:29

Gondolom már megoldottad, ha a lépéseket követted, és rájöttél, hogy a felfuttatás magától megy: a langyos, cukros tejben az élesztő "feléled", a benne levő élő organizmusok felhabosítják a tejet, majd a tésztát is megkelesztik. Remélem azért nem gond, hogy én válaszoltam.

PsychoKata
PsychoKatak, 2013-09-17 16:40

Üdv!

Ez a lángos recept valami fenomenális. Elkészítettem, és még rengetegszer el is fogom. Köszönöm. :)

hernaaa
hernaaav, 2013-09-01 23:58

Nagyon-nagyon finom lett a lángos! Nekem is kevés volt a 2dl tej, egy keveset kellett még öntenem hozzá, de ez nyilván függ a liszttől, ez nem a recept hibája:)
Elmentettem és ezentúl ez alapján fogok lángost sütni! Köszönöm szépen!

zsuzsiiii
zsuzsiiiih, 2013-05-20 06:50

Én valamit nagyon nem jól csinálok mert nekem ehhez a mennyiséghez nem elég a 2 dl tej.

oosaki
oosakip, 2013-03-29 22:49

nagyon finom lett, most vacsoráztunk ilyet! mi csak az első fél órában kelesztettük, mert már a második 20 percet nem tudtuk kivárni. :) Puhább, mint a sima lángos, azonban meg kell mondjam, én nem érzek akkora különbséget eközött és a sima lisztes variáció között (én a nosaltys lángos 4. -et használom, és alig van különbség). Nem gondolom, hogy neki fogok állni pepecselni külön a krumplis változattal.... bár ki tudja, lehet, ha lesz rá elég időm. :D

Corra
Corrav, 2013-01-06 17:38

Kiváló recept - mint eddig minden Mucitól. Én nagyon szeretem a kelt tésztákban a burgonya ízét és azt az állagot, amit csak így lehet elérni, és ebben a receptben nagyon jó a liszt/krumpli arány. Annyit változtattam a recepten, hogy bő kétszer ennyi sót használtam, és tettem bele pár evőkanál olajat, így nem is szívott magába annyit, mint a strandos-piacos lángosok szoktak. Ezentúl is csak így fogom készíteni.

ThundeBird
ThundeBirdv, 2012-12-30 13:59

Elkészítettem és nagyon ízlett mindenkinek. Köszönöm a receptet. :)

oroska
oroskacs, 2012-12-06 12:30

Sziasztok!
En is elkeszitettem a langost, valami isteni volt es pillanatok alatt elfogyott. Aposom (horvat) meg soha nem evett langost es csak ismetelgette, hogy brava, brava..:)) En egy laktato leves utan tettem be masodiknak, csak ajanlai tudom:))

trembeczki
trembeczkih, 2012-10-08 09:18

Elkészítem rossz nem is lehet véleményem szerint.
Bableveshez szuper.
Köszike a receptet Imrus :)

Reka-Beatrix
Reka-Beatrixh, 2012-01-16 18:52

Én pár órája készítettem el, finom puha lett, nem is akarok a recept ellen beszélni. De én inkább maradok a burgonya nélküli lángosnál - ennek inkább olyan lepény állaga volt, amit anyám is készített anno, de ez messzemenően puhább. :) De ez csak saját nézőpont. És elnézést, de nem bántó szándékkal írtam. Mindenesetre köszönöm a receptet, elmentettem az elkészített receptek közé, mert ha valaha a család történetesen burgonyás lángost enne, akkor legalább van egy kipróbált recept a tarsolyban.

eva_sweet
eva_sweetv, 2012-01-08 18:44

Nagyon finom lett ez volt ma a reggeli, ferjem meg is jegyezte, hogy milyen langos ez mert nagyon finom fuha es ,hogy ilyen finom langost meg nem evett:D koszonom szepen a receptet:D

Muci
Mucih, 2012-01-09 15:09

Szia "eva-sweet " !
Nagyon szívesen. Én is köszönöm a kedvező visszajelzést. Örülök, hogy jól sikerült és a párodnak is ízlett.
Üdv.: Muci

itthonboszi
itthonbosziszo, 2012-01-07 18:46

Először féltem, hogy hármunknak nem lesz elég ez az adag. Tévedtem. 5 darab tányér nagyságú lángos elég 3 felnőttnek.:) A tésztája csodálatos, nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!

V.Kata
V.Katacs, 2012-01-05 15:16

Hát igen! Ez az igazi lángos!!! Nagyon finom.
Üdv:Kata

szalkaitimea
szalkaitimeasze, 2011-11-09 22:38

Kedves Muci!

Szeretném elkészíteni a lángost, de rizslisztből gluténérzékenység miatt. Van esetleg tapasztalatod (vagy valakinek), hogy ilyenkor ugyanolyan arányban kell-e bele tenni az összetevőket, mint a búzalisztnél?

Köszönöm előre is a választ!

komonik
komonikszo, 2012-06-23 16:51

Szia!

Ma megcsináltam rizslisztből, de kicsit ragadt, így én még raktam hozzá egy kis zabpehelylisztet.
(már nem volt itthon rizslisztem, én nem vagyok gluténérzékeny, csak a normál lisztet próbálom kerülni az egészségesebb táplálkozás érdekében :) )Úgyhogy mindenképpen több rizsliszttel csinálom legközelebb.Így is nagyon finom lett!

Eliszke87
Eliszke87cs, 2011-09-22 10:14

Kezdő háziasszonyként először csináltam kelt tésztás ételt, ami ez volt és nagyon finomra sikerült!! A tegnapi megmaradt krumplipüréből csináltam, nem akartam kidobni, inkább újrahasznosítottam!! :D A sikerélményem megvolt, a kritikusok is dicsérték (párom és apósom) :D

Muci
Mucisze, 2011-08-24 15:53

Kedves Marika 10 !
Elnézést, hogy csak most válaszolok, de több napig nem voltam gépközelben. Szerintem ez a tészta nem alkalmas fagyasztásra.
Üdv. : Muci

Marika 10
Marika 10p, 2011-08-12 14:41

Kérdésem az lenne,hogy le lehet e fagyasztani ezt a tésztát,és később felhasználni????Válaszototkat köszönöm

Muci
Muciszo, 2011-07-30 16:10

Sziasztok !
Bruhahának, Melindának és anikusznak is köszönöm a kedvező visszajelzést. Nagyon örülök ,hogy bevált nálatok ez a recept és jól sikerült a lángossütés.
Üdv.: Muci

Bruhaha
Bruhahaszo, 2011-07-30 10:07

Nagyon finom lett, a recept így jó ahogy van! :-) Nem szükséges kinyújtani simán 10 gombócra széttéptem a tésztát, tökéletesen megkelt utána, szuper lett! Így nem kell a sodrófa és deszka mosogatásával bajlódni. :-) Köszi a receptet még sokszor fogom használni!

_melinda_
_melinda_cs, 2011-07-28 13:41

 Szia Muci! Tegnap elkészítettem a lángost, nagy sikere volt, bekerült a családi kedvencek közé! :)köszi! :)

anikusz
anikuszcs, 2011-07-14 16:33

A legtökéletesebb lángos lett amit valaha ettem:-) sosem eszek máshol többet! Köszi a receptet!

Muci
Mucisze, 2011-06-01 12:54

Szia Gombócka !
Köszönöm az elismerést , nagyon örülök, hogy jól sikerült és ízlett.
Üdv.:Muci

Gombócka
Gombóckap, 2011-05-27 12:33

Kedves Muci!
Gratulálok a receptedhez, ma kipróbáltam, nagyon nagyon finom volt! Máskor is elfogom készíteni! További szép napot!

Muci
Mucik, 2011-05-24 14:03

Kedves "fishers " !
Örülök, hogy jól sikerült a lángos, amiben a kislányod segítsége is biztos sokat számított.
Üdv.: Muci

fishers
fishersv, 2011-05-08 19:17

Kedves Muci!

Kislányommal elkészítettük a lángost, nagyon finom lett. Egy kevés tejet még öntöttem a tésztába, hogy gyúrhatóbb legyen. Legközelebb dupla adaggal kezdek. Köszönjük a receptet!

Muci
Mucih, 2011-03-28 15:55

Szia Kilteh !
Örülök, hogy jól sikerült, remélem a család minden tagja meg volt elégedve.
Üdv: Muci

Kilteh
Kiltehv, 2011-03-27 19:52

Még most este is finom puha, én is tettem egy kanál olívaolajat a tésztájába meg egy fél kanál maradék tejfölt. Nagyon finom lett. Annyi a diétának.:-D (majd holnaptól böjtölök;D)

Kilteh
Kiltehv, 2011-03-27 09:28

Hmm vőlegényem bociszemeinek hatására ma én is megsütöm a diétám kellős közepén ezt a lángost.:) Majd megírom, hogy sikerült, de kétlem, hogy rossz lenne ennyi dicsérő hozzászólás után. Először csodálkoztam, hogy nem kell bele tojás(amit eddig én sütöttem, abban van 2), de nevelőanyám mondta, hogy valószínűleg azért puha, mert a tojás csak keményíti a tésztát. Úgyhogy probléma megoldva.:D
Egyből dupla adaggal kezdek, mivel családi ebéd lesz, leszünk 10-en kb.:)

Muci
Muciszo, 2011-01-08 16:55

Kedves Lajos !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy jól sikerült. Sok férfi szeret és bizony nagyon jól tud főzni.
Üdv.: Muci

Muci
Muciszo, 2011-01-08 16:54

Szia Linda !
Örülök, hogy megcsináltad és jól sikerült.
Üdv.. Muci

Lindy
Lindyp, 2011-01-07 20:27

Ennyi pozitív hozzászólás után én is megcsináltam vacsira és egyszerüen nagyszerü!És tényleg nem szívja be az olajat.Köszi a receptet.Üdv.: Linda

Bodzilali
Bodzilalics, 2010-12-16 14:06

Én is köszönöm a receptet. Megcsináltam és nagyon jól sikerült (értsd, ízlett mindenkinek) . Remélem nem én vagyok az egyedüli férfi a sütés-főzés kedvelői között. Szeretem kipróbálni a mások által kitalált, másoknak bevált recepteket.
Üdvözlettel: Lajos

Muci
Mucisze, 2010-11-03 20:34

Kedves " tarv " !
A kivágott tésztadarabokat " karikákat " már nem gyúrjuk , hanem sütés előtt a kezünkkel kicsit széthúzogatjuk. Az lehetett félreérthető, hogy a recept 9. pontjában ezeket a kivágott korongokat
buciknak neveztem.
Üdv.: Muci

tarv
tarvk, 2010-11-02 16:41

Az a kérdésem hogy mindegyik kivágott karikát kis bucikra gyúrjuk?

Muci
Mucih, 2010-11-01 16:30

Szia " bb " !
Nagyon örülök, hogy jól sikerült a lángosparti. A kevés oliva olaj biztos jót tett a tésztának, majd én is
kipróbálom. A nutellás változatot kissé bizarrnak tartom, igaz én a lángost inkább sósan szeretem.
Üdv. . Muci

Muci
Mucih, 2010-11-01 16:25

Kedves Edrien !
Nagyon szívesen . Örülök, hogy bevált ez a recept.
Üdv.: Muci

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Halloween éjjelén az amerikai gyerekek ajándékzsákmányolásra indulnak, ám sokan közülük nem tudják elfogadni az édességeket. Egy kampány azonban most rájuk is gondolt.
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Magas hidrogénperoxid-tartalma miatt a Kid's World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot kilenc európai tagállamban kivonták a kereskedelmi forgalomból.
525