r
Nosalty Logó

Burgonyás-kolbászos pogácsa maradék krumplipüréből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Burgonyás-kolbászos pogácsa maradék krumplipüréből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4842 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1245.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    270.6 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12453.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1485 mg
  • Nátrium
    9496 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1856 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1819 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 4842 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 286 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejhez keverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. Egy nagy tálban a lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáöntjük az élesztős tejet, a tejfölt, a tojássárgákat, valamint a vajat. Lágy tésztává gyúrjuk, majd konyharuhával lefedjük, és egy órát kelesztjük.
  3. Ha már szépen megkelt a tészta, belisztezett felületen, egy-két gyors mozdulattal átgyúrjuk. Négyzet alakúra kinyújtjuk, és megkenjük a maradék krumplipürénkkel, majd megszórjuk apróra felvágott kolbásszal.
  4. A tészta alsó, majd felső harmadát középre hajtjuk. Belisztezzük, hosszanti irányban nyújtunk rajta egy keveset, majd jobbról és balról is középre hajtjuk a széleit (így gyakorlatilag kilencedbe hajtva a tésztát).
  5. Letakarva 15 percet pihentetjük, majd még kétszer megismételjük a nyújtás-hajtogatás-pihentetés hármasát.
  6. Negyedszerre is kinyújtjuk a tésztát. A tetejét egy éles késsel beirdaljuk, majd kiszaggatjuk a pogácsákat.
  7. A pogácsák tetejét bekenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 200°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
  8. Azonnal fogyaszthatjuk, hiszen minden pogácsa melegen a legjobb. Ha pedig valami csoda folytán maradna belőle, pár napot eláll, csak fedjük le.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 43361
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ellenállhatatlanul puha és isteni finom hajtogatott pogácsa sok kolbásszal, ami ráadásul tökéletes felhasználási módja a maradék krumplipürének. Próbáljátok ki, akár rögtön dupla adaggal, mert az első garantáltan azonnal el fog fogyni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?