r
Nosalty Logó

Burgonyás kiflik helenától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Burgonyás kiflik helenától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 870 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3480 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1572 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 870 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    142.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6287.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    4477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 3480 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát a legjobb, ha előtte való este megfőzzük, meghámozzuk, lereszeljük, és 2-3 ek zsírral keverjük össze.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben.
  3. A burgonyán kívül mindent hozzáadunk, és jól kidolgozzuk a tésztát, duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát kinyújtjuk, rányomkodjuk a burgonyát, szorosan felcsavarjuk, és még 3x hajtogatjuk 15-20 percenként.
  5. A tésztát elosztjuk 4 egyenlő részre, kinyújtjuk, cikkekre vágjuk, felcsavarjuk, és papírral kibélelt tepsibe rakjuk. Tetejét megkenjük tojással. Megszórjuk tengeri sóval.
  6. Kelesztjük legalább 30 percig, majd előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3888
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 04.

Ajánló

A kifliket megtölthetjük ízlés szerinti töltelékkel. Lehet édes és sós.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Pogácsát pár napja sütöttem, ma inkább kifliket készítettem, amit megtölthetünk bármivel. Én egy camembert sajtot kockáztam fel, és azt tettem a kiflikbe, de csak a felébe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek