r
Nosalty Logó

Burgonyás cukros péksütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Burgonyás cukros péksütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 494 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2469 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 238 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 494 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1937.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 2469 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos tejben cukorral megfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet tejet főtt összetört burgonyát és a többi hozzávalót egy tálba tesszük,hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
  3. Egy szép sima tésztát dagasztunk, ami akkor jó, ha elválik az edénytől.
  4. Kb. 1 órán át pihentetjük meleg helyen.
  5. Ha a tészta megkelt, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.
  6. Megkenjük a tetejét olajjal, majd megszórjuk cukorral (most ne sajnáljuk a cukrot), és feltekerjük.
  7. Tekerés közben kicsit megnyújtjuk a kezünkkel a tésztát, hogy vékonyabb legyen.
  8. Ha feltekertük, 10 egyenlő részre daraboljuk. A tetejét megkenhetjük tojássárgájával.
  9. Olajjal kikent tepsibe tesszük.
  10. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsül.
  11. Rögtön forrón szedjük ki a tepsiből, mert ha hagyjuk kihűlni, a cukor megkeményedik, és nem bírjuk kiszedni, csak darabokban!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11073
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 23.

Ajánló

Friss, hideg tejjel fogyasszuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem kedvence ez a kelt tészta. A férjem édesanyja nógrádi születésű volt, tőle származik a recept, talán ő is az anyukájától tanulta.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek