Burgonyás almapüré recept

Burgonyás almapüré
Burgonyás almapüré
20 perc / főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Így elkészítve főzeléknek adjuk a babának, csirkehússal. Ha uzsonnára szeretnénk, az olajat hagyjuk el, kevés cukorral ízesítsük. 2 adag lesz belőle.

hozzávalók / 1 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
adag: 1 főre
babakonyha: baba 5-6 hónap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almapüré babáknak, almás-krumplis babaétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat és az almákat meghámozzuk, és megmossuk.
  2. Az almák magházát eltávolítjuk, és a burgonyával együtt kockára vágjuk.
  3. Annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük.
  4. Kevés főzővízzel összeturmixoljuk, ízlés szerint adunk hozzá egy kevés cukrot.
  5. Deciliterenként 1 kk olajat adunk hozzá, és hozzáturmixoljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 21 237
elküldve: 2
receptkönyvben: 141
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Maffci

Mióta szakács: 2011.02.07.
23 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Maffci
Maffci / Maffci cs, 2013-11-21 16:37

Kedves Lina!
A babák ételébe a hozzátáplálásnál növényi eredetű zsiradékot kell tenni, hogy a szervezetük a zsiradékokat is el kezdje megismerni, beépíteni. Mikor húst is kap már, akkor lesz komplett az étel, növényi-állati zsiradék is lesz az ételben.

370