r
Nosalty Logó

Burgonyaropogós fokhagymás tejföllel (Tócsni 12.)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Burgonyaropogós fokhagymás tejföllel (Tócsni 12.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1349 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2699 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 1349 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    238 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 2699 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Hozzákeverük 4 evőkanál tejfölt, 2db nyers tojást, és annyi lisztet, hogy laza galuskatészta állaga legyen.
  3. Ízesítjük sóval, borssal.
  4. Bő, forró olajba, evőkanálnyi mennyiségeket szaggatunk, melyeket ellapítunk. Ha megfordítjuk őket, vegyük kisebbre a gázt, hogy ne égjen meg.
  5. Sülés közben ajánlatos megszurkálni őket villával, hogy jobban süljön a közepe.
  6. A maradék tejfölt ízesítjük sóval és reszelt fokhagymával. Ezzel kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 560
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 86
  • Össznézettség: 178273
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 05.

Ajánló

Nincs itthon semmi, mit csináljak vacsorára-kérdezőknek ajánlom, gyors és finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt tájegységenként másnak nevezik. Tócsni, tócsi, lapcsánka, macok, röszti, krumpliprósza, cicege... Természetesen az elkészítése is más és más. Készítik aludttejjel, kefírrel, hagymásan, nagyon apróra reszelve, zsírral és még ezerféle képpen. Én ezt az egyszerű nevet adtam neki. Szereti a család.  Szoktam köretként is használni. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!