r
Nosalty Logó

Burgonyaleves 9. - tejfölösen, gyufatésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Burgonyaleves 9. - tejfölösen, gyufatésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 441 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 2646 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 30 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1207.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3321 micro
  • β-karotin
    8180 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    430 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 441 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4740.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    936 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    799 mg
  • Foszfor
    1952 mg
  • Nátrium
    830 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.6 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    7245.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5018 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    525 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1335 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    19923 micro
  • β-karotin
    49080 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2579 micro
  • Lut-zea
    2146 micro
Összesen 2646 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 30 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megpucoljuk, fazékba beletesszük, felöntjük vízzel, belekerülnek a fűszerek is. Feltesszük főni fedő alatt, közepes lángon, 160 fokon kb. 40-45 percig.
  2. Egy kis tálkába lisztet, vizet rakunk, elkeverjük, beletesszük a tejföl, azt is simára keverjük, sóval és borssal ízesítjük.
  3. Ha megfőtt minden, belemehet a tészta. Amikor majdnem megfőtt a tészta, behabarjuk a levest, de úgy, hogy levesszük a lángot alatta. Majd ha benne van, felforraljuk, és kész.
  4. Szedjük ki a paprikát és a paradicsomot. Szórjuk meg petrezselyemzölddel, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11596
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 21.

Ajánló

Tavaszvárás alkalmából próbáljátok ki ezt a levest, nagyon finom. Én már nem szeretem a sok húsos, tömény ételt, a család is várja a sok zöldséget és gyümölcsöt, de még az árak nagyon elérhetetlenekké teszik, de meg lehet találni az arany középutat! Még a tavasz is elérhetetlennek  látszik, de reméljük, hogy mielőbb itt lesz, ahogy sikerült ezt a levest is megoldani, előbb-utóbb itt lesz a tavasz is:-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyaleves 9. - tejfölösen, gyufatésztával
Éva-Anyóca 350 recept

Már nagyon várjuk a tavaszt, és úgy gondoltam, hogy nem kell a mai menübe hús, a zöldségeké volt a levesben a főszerep, és nagy sikere lett. A fűszerek kellemessé teszik a leves ízét, egymást kiegészítve. Egyik fűszer se nyomja el a másikat, tehát ez nem kifejezetten tárkonyos leves, csak jót tesz a levesnek ez az íz is.:-). Ha itt a tavasz, és lesznek zöldségek,..hm...alig várjuk!:-) Nagyon szeretnénk már zöldségféléket ültetni. Ennyi a történetem.

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek