Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyalepény

Burgonyalepény
Burgonyalepény
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sült csirke mellé készítettem köretként.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, és meghámozzuk. Egy lábasba tesszük, és ráöntünk annyi vizet, hogy éppen ellepje, majd megsózzuk, és puhára főzzük 15-20 perc alatt.
  2. Leöntjük róla a vizet, és villával vagy krumplinyomóval összetörjük.
  3. A burgonyát összekeverjük a tojással, a liszttel, és ízlés szerinti sóval.
  4. A masszából 30 kis gombócot formázunk, amiket lelapítunk lepényekké.
  5. Egy serpenyőbe 2 ek olajat öntünk, és a burgonyalepények mindkét oldalát 5-10 perc alatt megsütjük benne.
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 80 717
elküldve: 40
receptkönyvben: 1 198
elkészítve: 48/65
Facebookon megjelent: 1

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplis lepény

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Virdzs
Virdzs Sun, 2018-06-17 14:17

Régen idegesített fel ennyire recept, mint ez... Félreértés ne essék, ez nem a receptírónak szól! :) Ez valószínű csak az én bénaságom. Pedig általában minden sikerülni szokott már elsőre, ha nem is tökéletesre, de legalábbis ehetőre, és akkor másodikra már minden teljesen jó. De az hogy kukába menjen az egész, olyan nem szokott lenni. Hiába tettem hozzá egyre több lisztet, istentelenül ragadós volt, szerintem már legalább kétszer annyi liszt volt benne mint a receptben, ha nem több... Így viszont sütés után betonkemény lett, de még így is nyers íze volt. Ráadásul figyeltem arra is, milyen krumpliból készítem, B típusú újkrumpli volt, sima fehér liszttel. Valakinek van valami ötlete, mi lehetett a baj? Családomnak ez az egyik kedvence, nem szeretném csak úgy feladni...

Finimini
Finimini / Finimini Sat, 2018-01-06 11:52

Ezt a Bácskában krumplis flutának hívjuk. Sokféle hasonló lepényke forog itt, de ez az összetétel a fluta. Tojás kell bele és a tört főtt krumpli. Ugyanez a gombóc és núdli (gnocchi) tésztája is. Amikor lepényeket sütünk,kinyújtjuk a tésztát, négyzetekre vágjuk és forró zsírban sütjük. Lehet sósan és édesen (lekvárral) is enni. Van egy titka, amikor összegyúrjuk és kinyújtottuk, vágtuk: rögtön süssük ki. Ugyanez a gombócnál is, ne álljon a deszkán azonnal főzzük, mert megváltozik az állaga.

iby meszarosova
iby meszarosova Fri, 2015-02-20 19:52

én azt gondolom, cicelle, hogy nagyon fontos, milyen tipusú burgonyábol készíted, ehhez legalkmasabb a C kategória - a lisztes burgonya, esetleg a B-C kategória tipusú burgonya, az A tipusú vgy az A-B tipissú nem alkalmas a recepthez.

cicelle
cicelle Fri, 2015-01-09 17:21

Amikor először készítettem el, isteni lett! Fel is vettem az "étlapra". Azóta azonban harmadszorra próbálkozom vele, de az egész belseje minden alkalommal nyers ízű, ragacsos-ruganyos massza marad, akármennyi ideig, akármilyen lángon sütöm (először azt hittem, túl hirtelen sütöttem, de a mai próbálkozásnál alacsony lángon, oldalanként már 10 percig sütöttem, és még így sem). Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj? Mindent ugyanúgy csinálok, mint a recepteben, és mint első alkalommal, mégsem sikerül :'((( Pedig nagyon szeretném, mert gyerekkorom rég elfeledett ízeit hozta vissza!

Finimini
Finimini / Finimini Sat, 2018-01-06 11:57

1. Be kell tartani pontosan a receptnél az adagolást. 2. Összegyúrás után azonnal sütni kell, mert teljesen megváltozik az állaga, ha áll a tészta. 3. Ha sok benne a liszt a főtt krumplihoz képest, keményebb lesz a tészta, ha a tetejébe lisztezzük is a táblán (különben nagyon ragad), akkor az is számít. Üdv. Remélem tudtam segíteni.

Apalord
Apalord Wed, 2014-10-08 14:45

No mivel senki nem válaszolt és nem segített kénytelen voltam magam kipróbálni! Marhapörköltet főztem áfonyával és mellé burgonyalepényt tálaltam. Csodálatos lett, mindenkinek ajánlom! (Végső sorban nem sok különbség van a burgonyalepény és a dödölle között!)

Apalord
Apalord Fri, 2014-09-26 18:26

Bocs.. Lenne még egy kérdésem...marhapörkölt mellé köretnek elképzelhető? Marhapörköltet szeretnék főzni kb. 12 főnek, és nem hagyományos körettel kívánom tálalni. Ezért gondoltam erre, amint olvastam a receptet...

Apalord
Apalord Fri, 2014-09-26 17:51

Finomnak látszik. De nem hasonló a dödölléhez? (tojás nélkül)

blackred
blackred Thu, 2014-01-02 15:40

Nagyon finom lett! Még a válogatós 3 évesemnek is ízlett, tejföllel! :)

Zs.u.zs.i
Zs.u.zs.i Fri, 2013-11-22 20:49

Kipróbáltam teljes kiőrlésű liszttel, úgy is működik. Egy kis chilis tejföllel öntöttem le. Köszi az alapötletet :)

pentem
pentem Sat, 2013-11-16 20:46

Mi héjában főtt krumpliból csináljuk. Olaj helyett egy kis zsírral is nagyon finom.

pentem
pentem Sat, 2013-11-16 20:44

Mi is hasonlót szoktunk sütni - sütőben pogiként. Bableveshez nagyon finom.
Hááát lekvárral még nem próbáltam....

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2013-06-01 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.05.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Telka
Telka Fri, 2013-05-31 12:14

Pici gyerekkoromtól csinál ilyent Anyukám / jó régóta én is / . Nagyon fincsi , Mi szoktuk úgy , hogy , deszkán kinyújtani és pogi . szaggatóval / nem kicsivel , közepes / A többi ugyan az . Házi barack lekvárral is isteni . / vagy más házi lekvárral a tetejére sütés után evés közbe / .

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Fri, 2013-05-31 19:17

Kedves crazygirl26!
Meg tudnád írni, hogy milyen receptről van szó, hogy utána tudjunk nézni a dolognak?
Köszi!
r.kata
NoSalty

pal.tengericki
pal.tengericki Fri, 2013-05-31 12:39

Tényleg nem érdemes idegeskedni, biztosan kiteszik a receptedet. Mindenkiét kiteszik.

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2010-06-03 19:28

Változó, hogy mikor rakják ki. Van, hogy nekem is két hetet kell várni. Ne aggódj, biztosan nemsokára felrakják :)

175
burgonya 50 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek