Burgonyalepény recept

Burgonyalepény
Burgonyalepény
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sült csirke mellé készítettem köretként.

hozzávalók / 6 adag

  • 50 dkg burgonya
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint
  • 2 ek napraforgó olaj

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplis lepény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, és meghámozzuk. Egy lábasba tesszük, és ráöntünk annyi vizet, hogy éppen ellepje, majd megsózzuk, és puhára főzzük 15-20 perc alatt.
  2. Leöntjük róla a vizet, és villával vagy krumplinyomóval összetörjük.
  3. A burgonyát összekeverjük a tojással, a liszttel, és ízlés szerinti sóval.
  4. A masszából 30 kis gombócot formázunk, amiket lelapítunk lepényekké.
  5. Egy serpenyőbe 2 ek olajat öntünk, és a burgonyalepények mindkét oldalát 5-10 perc alatt megsütjük benne.
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 52 840
elküldve: 37
receptkönyvben: 1 137
elkészítve: 44/61
Facebookon megjelent: 1

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Sat, 2018-01-06 10:52

Ezt a Bácskában krumplis flutának hívjuk. Sokféle hasonló lepényke forog itt, de ez az összetétel a fluta. Tojás kell bele és a tört főtt krumpli. Ugyanez a gombóc és núdli (gnocchi) tésztája is. Amikor lepényeket sütünk,kinyújtjuk a tésztát, négyzetekre vágjuk és forró zsírban sütjük. Lehet sósan és édesen (lekvárral) is enni. Van egy titka, amikor összegyúrjuk és kinyújtottuk, vágtuk: rögtön süssük ki. Ugyanez a gombócnál is, ne álljon a deszkán azonnal főzzük, mert megváltozik az állaga.

iby meszarosova
iby meszarosova Fri, 2015-02-20 18:52

én azt gondolom, cicelle, hogy nagyon fontos, milyen tipusú burgonyábol készíted, ehhez legalkmasabb a C kategória - a lisztes burgonya, esetleg a B-C kategória tipusú burgonya, az A tipusú vgy az A-B tipissú nem alkalmas a recepthez.

cicelle
cicelle Fri, 2015-01-09 16:21

Amikor először készítettem el, isteni lett! Fel is vettem az "étlapra". Azóta azonban harmadszorra próbálkozom vele, de az egész belseje minden alkalommal nyers ízű, ragacsos-ruganyos massza marad, akármennyi ideig, akármilyen lángon sütöm (először azt hittem, túl hirtelen sütöttem, de a mai próbálkozásnál alacsony lángon, oldalanként már 10 percig sütöttem, és még így sem). Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj? Mindent ugyanúgy csinálok, mint a recepteben, és mint első alkalommal, mégsem sikerül :'((( Pedig nagyon szeretném, mert gyerekkorom rég elfeledett ízeit hozta vissza!

Finimini
Finimini / Finimini Sat, 2018-01-06 10:57

1. Be kell tartani pontosan a receptnél az adagolást. 2. Összegyúrás után azonnal sütni kell, mert teljesen megváltozik az állaga, ha áll a tészta. 3. Ha sok benne a liszt a főtt krumplihoz képest, keményebb lesz a tészta, ha a tetejébe lisztezzük is a táblán (különben nagyon ragad), akkor az is számít. Üdv. Remélem tudtam segíteni.

Apalord
Apalord Wed, 2014-10-08 13:45

No mivel senki nem válaszolt és nem segített kénytelen voltam magam kipróbálni! Marhapörköltet főztem áfonyával és mellé burgonyalepényt tálaltam. Csodálatos lett, mindenkinek ajánlom! (Végső sorban nem sok különbség van a burgonyalepény és a dödölle között!)

Apalord
Apalord Fri, 2014-09-26 17:26

Bocs.. Lenne még egy kérdésem...marhapörkölt mellé köretnek elképzelhető? Marhapörköltet szeretnék főzni kb. 12 főnek, és nem hagyományos körettel kívánom tálalni. Ezért gondoltam erre, amint olvastam a receptet...

Apalord
Apalord Fri, 2014-09-26 16:51

Finomnak látszik. De nem hasonló a dödölléhez? (tojás nélkül)

blackred
blackred Thu, 2014-01-02 14:40

Nagyon finom lett! Még a válogatós 3 évesemnek is ízlett, tejföllel! :)

Zs.u.zs.i
Zs.u.zs.i Fri, 2013-11-22 19:49

Kipróbáltam teljes kiőrlésű liszttel, úgy is működik. Egy kis chilis tejföllel öntöttem le. Köszi az alapötletet :)

pentem
pentem Sat, 2013-11-16 19:46

Mi héjában főtt krumpliból csináljuk. Olaj helyett egy kis zsírral is nagyon finom.

pentem
pentem Sat, 2013-11-16 19:44

Mi is hasonlót szoktunk sütni - sütőben pogiként. Bableveshez nagyon finom.
Hááát lekvárral még nem próbáltam....

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2013-06-01 01:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.05.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Telka
Telka Fri, 2013-05-31 11:14

Pici gyerekkoromtól csinál ilyent Anyukám / jó régóta én is / . Nagyon fincsi , Mi szoktuk úgy , hogy , deszkán kinyújtani és pogi . szaggatóval / nem kicsivel , közepes / A többi ugyan az . Házi barack lekvárral is isteni . / vagy más házi lekvárral a tetejére sütés után evés közbe / .

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Fri, 2013-05-31 18:17

Kedves crazygirl26!
Meg tudnád írni, hogy milyen receptről van szó, hogy utána tudjunk nézni a dolognak?
Köszi!
r.kata
NoSalty

pal.tengericki
pal.tengericki Fri, 2013-05-31 11:39

Tényleg nem érdemes idegeskedni, biztosan kiteszik a receptedet. Mindenkiét kiteszik.

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2010-06-03 18:28

Változó, hogy mikor rakják ki. Van, hogy nekem is két hetet kell várni. Ne aggódj, biztosan nemsokára felrakják :)

175