Burgonyakrémleves kenyérkockával recept

1 adag
341
kcal
Burgonyakrémleves kenyérkockával
Burgonyakrémleves kenyérkockával
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család szereti a krémleveseket. Így otthon nekiláttunk egyszer csinálni, és annyira bejött, hogy rendszeresen valamilyen krémlevest készítünk Többfélét is kipróbáltunk már, pl. gombakrém-, brokkolikrémleves. A többi leves is ehhez hasonlóan készül, és mindig rakok bele az aktuális alapanyagból betétnek.

hozzávalók / 8 adag

A leveshez

A levesbetéthez

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplikrémleves, burgonyás krémleves, burgonyakrémleves tarjával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát felkockázzuk.
  2. Forró vízbe a leveskockákat beledobjuk, ha már forr, beletesszük a burgonyát.
  3. A tarját is felkockázzuk.
  4. Ha a krumpli már puha, a felét kivesszük, és a tarja egy részét beletesszük a levesbe.
  5. Hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel összeturmixoljuk.
  6. Ha túl híg lenne, liszttel sűrítjük.
  7. Hozzáadjuk a maradék tarját és a kimert krumplit.
  8. Kenyérkockával tálaljuk.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 491
elküldve: 2
receptkönyben: 49
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoly

Mióta szakács: 2012.10.01.
15 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
341