Burgonyakrémleves kenyérkockával recept

Burgonyakrémleves kenyérkockával
Burgonyakrémleves kenyérkockával
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család szereti a krémleveseket. Így otthon nekiláttunk egyszer csinálni, és annyira bejött, hogy rendszeresen valamilyen krémlevest készítünk Többfélét is kipróbáltunk már, pl. gombakrém-, brokkolikrémleves. A többi leves is ehhez hasonlóan készül, és mindig rakok bele az aktuális alapanyagból betétnek.

hozzávalók / 8 adag

  • 1,5-2 kg burgonya
  • 4 db leveskocka (lehet húsleveslét is hozzáadni)
  • 25 dkg tarja felvágott
  • 4 l víz
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2-3 ek liszt

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplikrémleves, burgonyás krémleves, burgonyakrémleves tarjával

elkészítés

  1. A burgonyát felkockázzuk.
  2. Forró vízbe a leveskockákat beledobjuk, ha már forr, beletesszük a burgonyát.
  3. A tarját is felkockázzuk.
  4. Ha a krumpli már puha, a felét kivesszük, és a tarja egy részét beletesszük a levesbe.
  5. Hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel összeturmixoljuk.
  6. Ha túl híg lenne, liszttel sűrítjük.
  7. Hozzáadjuk a maradék tarját és a kimert krumplit.
  8. Kenyérkockával tálaljuk.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 702
elküldve: 2
receptkönyben: 48
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoly

Mióta szakács: 2012.10.01.
15 recept

Legfrissebb cikkek

Tuti tipp narancsbőr ellen
Tuti tipp narancsbőr ellen
A cellulit, ismertebb nevén narancsbőr sok nő életét megkeseríti. De jó hírünk van: itt a megoldás kezelésére! Ismerjétek meg a Dr.Kelen kozmetikumokat. (x)
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.