Burgonyakrémleves kenyérkockával recept

1 adag
341
kcal
Burgonyakrémleves kenyérkockával
Burgonyakrémleves kenyérkockával
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család szereti a krémleveseket. Így otthon nekiláttunk egyszer csinálni, és annyira bejött, hogy rendszeresen valamilyen krémlevest készítünk Többfélét is kipróbáltunk már, pl. gombakrém-, brokkolikrémleves. A többi leves is ehhez hasonlóan készül, és mindig rakok bele az aktuális alapanyagból betétnek.

hozzávalók / 8 adag

A leveshez

A levesbetéthez

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplikrémleves, burgonyás krémleves, burgonyakrémleves tarjával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát felkockázzuk.
  2. Forró vízbe a leveskockákat beledobjuk, ha már forr, beletesszük a burgonyát.
  3. A tarját is felkockázzuk.
  4. Ha a krumpli már puha, a felét kivesszük, és a tarja egy részét beletesszük a levesbe.
  5. Hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel összeturmixoljuk.
  6. Ha túl híg lenne, liszttel sűrítjük.
  7. Hozzáadjuk a maradék tarját és a kimert krumplit.
  8. Kenyérkockával tálaljuk.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 420
elküldve: 2
receptkönyben: 53
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoly

Mióta szakács: 2012.10.01.
15 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Villámgyors falatok karácsony előtt
Villámgyors falatok karácsony előtt
A szerkesztőségbe érkezett finomságokat tartalmazó csomagból rengeteg mindent tudtunk volna készíteni - ez a kettő a karácsony előtti rohanásban tökéletes és gyors megoldás!
A 3 legjobb burger TABASCO® szósszal – a séf szerint
A 3 legjobb burger TABASCO® szósszal – a séf szerint
TABASCO®-val minden jobb! Novemberi ittjártakor Gary Evans, a TABASCO® profi séfje három különböző burgert készített el a szószok segítségével, nézzétek!
341