Burgonyagombóc-leves Iluskától recept

Burgonyagombóc-leves Iluskától
Burgonyagombóc-leves Iluskától
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám többször is elkészítette a burgonyagombóc-levest, szerintem azért, mert egyszerű, finom és mindenekelőtt olcsó!! Mentem haza iskolából, és ezzel várt..:-))

Ha jól van beízesítve, akkor rendkívül klassz kis leves kerekedik belőle!!

hozzávalók / 3 adag

Leves

  • 2 ek sertészsír (lapos)
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 1 púpozott ek finomliszt
  • 2 kávéskanál fűszerpaprika
  • 2 l víz (amennyi levest szeretnénk)
  • 2 közepes db sárgarépa
  • 2 közepes db fehérrépa
  • 1 kis db zeller
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 3 kávéskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • 1 db zellerlevél

Gombóchoz

  • 4 közepes db burgonya
  • 1 ek sertészsír
  • 1 kis db vöröshagyma
  • ízlés szerint
  • 4 csapott ek finomliszt (annyi, hogy ne ragadjon a tészta)

ajánlat

Mivel a burgonyákat meg kell főzni, majd törés után ki kell hűteni, érdemes először ezt feltenni főni. A burgonyákat könnyebb a burgonyanyomón átnyomni, ha még melegen tesszük ezt! Ha hideg vízzel öblítjük főzés után, könnyen lejön a héja.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumpligombóc leves, zöldséges burgonyagombóc leves
Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. A zsíron megfonnyasztjuk a reszelt vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet, átpirítjuk, majd a fűszerpaprikával elkeverjük, és nyomban felengedjük a vízzel, annyival, amennyi levest szeretnénk.
  2. A megpucolt, apróra vágott zöldségeket hozzá tesszük. Fűszerezzük. Puhára főzzük. Közben elkészítjük a gombócokat.
  3. Miután minden zöldség puhára főlt, belepakoljuk a levesbe a gombócokat.
  4. 10 perc lassú főlés után, apróra vágott petrezselyemmel és zellerlevéllel ízesítjük. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

Gombóchoz

  1. A krumplikat hájában megfőzzük. Sózzuk. Ha megfőtt, hideg vízzel való öblítés után pucoljuk, majd áttörjük. Teljesen kihűtjük. Megpirítjuk a reszelt hagymát a zsíron, és hozzáadjuk a sót, a lisztet (annyit, hogy ne ragadjon a massza). Jól összegyúrjuk. Apró gombócokat formálunk.
  • költség: 350 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 440
elküldve: 0
receptkönyvben: 93
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
593 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

378