r
Nosalty Logó

Burgonyagombóc-leves Iluskától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Iluska
Burgonyagombóc-leves Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Gombóchoz

Összesen 378 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Gombóchoz

Összesen 1138 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Gombóchoz

Összesen 37 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    908.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    3934 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 378 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1483 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    2724.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1189 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11802 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 1138 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

Leves

Gombóchoz

Elkészítés

Leves

  1. A zsíron megfonnyasztjuk a reszelt vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet, átpirítjuk, majd a fűszerpaprikával elkeverjük, és nyomban felengedjük a vízzel, annyival, amennyi levest szeretnénk.
  2. A megpucolt, apróra vágott zöldségeket hozzá tesszük. Fűszerezzük. Puhára főzzük. Közben elkészítjük a gombócokat.
  3. Miután minden zöldség puhára főlt, belepakoljuk a levesbe a gombócokat.
  4. 10 perc lassú főlés után, apróra vágott petrezselyemmel és zellerlevéllel ízesítjük. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

Gombóchoz

  1. A krumplikat hájában megfőzzük. Sózzuk. Ha megfőtt, hideg vízzel való öblítés után pucoljuk, majd áttörjük. Teljesen kihűtjük. Megpirítjuk a reszelt hagymát a zsíron, és hozzáadjuk a sót, a lisztet (annyit, hogy ne ragadjon a massza). Jól összegyúrjuk. Apró gombócokat formálunk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7773
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 09.

Ajánló

Mivel a burgonyákat meg kell főzni, majd törés után ki kell hűteni, érdemes először ezt feltenni főni. A burgonyákat könnyebb a burgonyanyomón átnyomni, ha még melegen tesszük ezt! Ha hideg vízzel öblítjük főzés után, könnyen lejön a héja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám többször is elkészítette a burgonyagombóc-levest, szerintem azért, mert egyszerű, finom és mindenekelőtt olcsó!! Mentem haza iskolából, és ezzel várt..:-)) Ha jól van beízesítve, akkor rendkívül klassz kis leves kerekedik belőle!!

Hozzávalók

Leves

Gombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!