Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyagombóc

Burgonyagombóc
Burgonyagombóc
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom a szószos és káposztás ételekhez köretként.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ízesítésként lehet reszelni a tésztájába szerecsendiót.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumpligombóc
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük sós vízben. Ha megpuhult, lehúzzuk a héját, és még melegen áttörjük.
  2. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, tojásokat, zsírt, megsózzuk ízlés szerint, és összegyúrjuk.
  3. Gombócokat formálunk, és forrásban levő sós vízben kifőzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 59 773
elküldve: 6
receptkönyvben: 525
elkészítve: 13/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Márti

Mióta szakács: 2010.02.08.
46 recept

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kittikovesi
kittikovesi Tue, 2015-06-16 20:42

En tokfozelekhez szoktam csinalni, ami pedig megmarad azt keves olajon megpiritom :)

zalamarti
zalamarti Sun, 2013-02-17 20:58

Sziasztok! Ma megcsináltam a gombócokat, betartottam a receptben írottakat, sajnos mégis kőkemények lettek a gombócok. Vajon mit ronthattam el?

Mártika2
Márti / Mártika2 Mon, 2013-02-18 12:24

Szia! Igazából a recept csak segítségül van, mert nem biztos, hogy pont annyi liszt kell, amennyi írva van. Annyi lisztre van szükség, hogy ne legyen nagyon puha, és nagyon kemény a tészta. Amennyit könnyen felvesz. Inkább több a krumpli, mint a liszt. Próbálkozz bátran. Először kevesebb liszttel főzz ki egy gombócot,, ha nem jó tegyél még bele. Sok sikert!

műszakács
műszakács Fri, 2013-02-01 15:39

Nekem van egy jó kis "gyertek haza vacsorára"szószom tésztára,gombócra.
Egy csík apróra kockázott füstölt szalonnát kisütünk,a pörcöt kiszedjük,a zsíron 1 közepes fej hagymát apróra kockázva megpárolunk benne,1 kisebb szál füstölt kolbászt vékony karikára szeletelve összesütünk vele,belekeverünk 1 nagy pohár tejfölt ,összerottyantjuk,ha kell,sózzuk,esetleg kis őrölt pirospaprikát is tehetünk bele.A kifőzött kocka/fodros kocka tésztára vagy krumpligombócra tesszük,tetejére szalonnapörc.Lehet nélküle élni,de nem érdemes.Kati

MazsiDrazsi777
MazsiDrazsi / MazsiDrazsi777 Mon, 2012-07-02 14:18

Édesanyám is mindig ilyen gombócot készített szaftosabb húsokhoz, vadashoz! Örülök, hogy itt is viszont látom a receptet!
Viszont annyit kérdeznék: ebből kb. mennyi gombóc lesz? :) Üdv, és köszönöm :)

Mártika2
Márti / Mártika2 Wed, 2012-07-04 08:28

Szia! Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de nem voltam itthon. Szóval ebből az adagból kb. 15 darab gombóc lesz, persze nem csinálok nagyokat, olyan nagyobb sárgabarack méretűek.

MazsiDrazsi777
MazsiDrazsi / MazsiDrazsi777 Wed, 2012-07-04 10:33

Köszönöm válaszod! :) Már elkészítettem, még aznap! Sikerem lett vele, párom még sosem evett ilyet, csak úgy falta! :) Én pedig nosztalgiáztam, isteni finom lett! :) Köszönöm mégegyszer!

szabomari68
szabomari68 Thu, 2011-12-22 12:12

Próbáljátok ki úgy, hogy zsírban lisztet pirítani,ebbe pici só majd piros paprika, összekeverni egy pohár tejföllel és az egészbe beleforgatni a kifőtt gombócokat. Még anyukámtól tanultam és a kisfiam egyenesen imádja. Ti sem bánjátok meg!!
Marcsi

Mártika2
Márti / Mártika2 Thu, 2011-12-22 20:27

Igen ismerem ezt a változatot is, nagymamám készítette mindig, nagyon finom.
Márti

gibzsu
Gíber Zsuzsanna / gibzsu Tue, 2011-02-22 15:42

Mi székelykáposztához esszük vagy vadashoz.
De legjobban úgy, ha simán kis darabokra vágom, olajban megpirítom majd tefföllel sajtosan megeszem...:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-21 12:38

Sziasztok.Én zúza pörkölt mellé tálaltam köretként.Az egész család durranásig telt vele.Istenien finom így együtt.Ha tehetitek mindenképpen próbáljátok ki.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-11 12:39

A bablevesbe betétnek a legjobb .

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-02 19:40

Ezt a gombócot nálunk is készítik. Nálunk egyszerre 30-40 db készül. (ez kb.fél nap). Leginkább bableveshez szoktuk enni kis darabokra vágva. Próbáld ki. Azután akár reggelire is jó, kis darabokra vágva, kevés olajon szép barnára pirítani.Nálunk ez a pirított gombóc. Ketcsuppal, majonézzel nagyon finom.

Mártika2
Márti / Mártika2 Sun, 2010-04-04 17:23

Igen ezt is ismerem, de anyukámék felé pedig paprikás zsírban pirítják, esetleg hagymát is tesznek hozzá. Isteni. Egy pohár boros teával például.
Köszönöm hozzászólásodat.
Ezúton kívánok mindenkinek, és Neked is Anikó nagyon boldog húsvéti ünnepeket.
Márti

541
burgonya 20 dkg
finomliszt 40 dkg
disznózsír 5 dkg
tojás 2 db
3 dkg