r
Nosalty Logó

Bundázott pulykacsíkok üvegtészta-salátával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Bundázott pulykacsíkok üvegtészta-salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

A bundázott húshoz

Összesen 840 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

A bundázott húshoz

Összesen 2523 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

A bundázott húshoz

Összesen 129 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2189.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1080 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1667 micro
  • β-karotin
    3999 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 840 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    147.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6568.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1199 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    3240 mg
  • Nátrium
    1411 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1342.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1220 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    5000 micro
  • β-karotin
    11997 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 2523 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    257 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

A salátához

A bundázott húshoz

Elkészítés

A salátához

  1. Az üvegtésztát tálba tesszük, forrásban lévő vízzel leforrázzuk, és állni hagyjuk kb. 10 percet, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A sárgarépát és az uborkát hosszúkásra reszeljük, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, és a sóval állni hagyjuk, amíg a tészta kihűl. A bambusz és a babcsíra levét leöntjük.
  3. A kihűlt tésztához adjuk a kinyomkodott répát és uborkát, a bambuszt és a babcsírát.
  4. Ízlés szerint borsozzuk, hozzáadjuk az ecetet és a szezámolajat, alaposan összekeverjük, és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.

A bundázott húshoz

  1. A pulykamellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés lisztbe beforgatjuk, hogy a bunda könnyebben rátapadjon.
  2. A bundához a 20 dkg lisztet a sütőporral és késhegynyi szerecsendióval összekeverjük, és lassan elkezdjük hozzáadni a bort. Közben folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen. Sűrű palacsintatészta állagú keveréket kell kapnunk.
  3. Serpenyőben olajat hevítünk, a húscsíkokat megforgatjuk a bundában, és 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Tálaláskor mangó chutneyt, édes-savanyú szószt vagy chiliszószt adhatunk hozzá.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4146
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a keleti ízeket, főleg kínai konyhát. Ez az étel minden kínai étteremben megtalálható, de könnyen elkészíthető odahaza is.

Hozzávalók

A salátához

A bundázott húshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek