r
Nosalty Logó

Bundás hús lillusca konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bundás hús lillusca konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 792 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3165 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 792 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    271.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2584.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1416 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    224 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 3165 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, és besózzuk. Pár percig állni hagyjuk.
  2. Ezalatt az idő alatt elkészítjuk a bundát. A tojásokat feltörjük, és felverjük. Adunk hozzá egy csipetnyi sót, tejet és az olajat. Kézimixerrel vagy lehet habverővel fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet. Akkor lesz jól elkeszítve a bunda, ha kicsit sűrűbb lesz a palacsinta tésztánál.
  3. Lisztbe forgatjuk a húst, így nem tapad hozzá a bunda.
  4. Forró olajban (nagyon fontos hogy az olaj forró legyen) kisütjük. Úgy tegyuk az olajba a bebundázott húsokat, hogy előtte a a felesleget lefolyatjuk róla, így nem lesz hatalmas a bunda rajta. De aki szereti úgy, az persze kihagyhatja ezt a lépést.
  5. Először hirtelen megsütjük a bő olajban nagy lángon, aztán takarékon készre sütjük.
  6. Köretnek bármit tálalhatunk hozzá.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 247
  • Össznézettség: 106391
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fontos hogy a bunda ne legyen túl híg, mert akkor a forró olajban lejőn a húsról, szinte leolvad róla. Ha viszont meg túl sűrű, akkor meg nem tapad rá a húsra egyenletesen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!