r
Nosalty Logó

Bulguros parasztsaláta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Bulguros parasztsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 554 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1108 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1535 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    746 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 554 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3070 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    901.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    331 micro
  • β-karotin
    1492 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 1108 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    675 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet az oregánóval és sóval felfőzzük, hozzáadjuk a bulgurt, alacsony hőmérsékleten, kb. 10 percig főzzük. Egy kanállal fellazítjuk, és hagyjuk hűlni.
  2. Az uborkát és a paradicsomot megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. Az egészet egy edénybe tesszük.
  3. Az ecetet elkeverjük 4 ek. vízzel, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük az olajat. A dresszinget a salátára öntjük, elkavarjuk. Hozzáadjuk a hideg bulgurt elkavarjuk, rámorzsoljuk a fetát, és a pepperonival tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 13653
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, laktató saláta nyári napokra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek