Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bulgur saláta

Bulgur saláta
Bulgur saláta
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ellepte a fűszerkertemet a menta. A legjobb mód megszabadulni tőle, hogy ha olyan ételt készítek, amibe töménytelen mennyiség kell belőle. Ezért esett a választásom erre a kiváló köretre.

hozzávalók / 4 adag

A bulgurhoz

Az öntethez

ajánlat

Grillezet húsokhoz, vagy csak úgy magában is kiváló!

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
Szólj hozzá!

elkészítés

Bulgur előkészítése:


  1. A bulgurt hőálló edénybe öntjük, ami lezárató.
  2. A 3 dl vizet felforraljuk 1 teáskanál sima sóval, majd nyakon öntjük vele a bulgurt.
  3. Rátesszük az edény tetejét, és nagyjából 15 - 20 percig hagyjuk, hogy megszívja magát. (Ha a víz túl sok lenne, akkor óvatosan le lehet önteni a felesleget. Ha túl sok, akkor az öntethez egy kevés vizet adva lehet pótolni.)

Az öntet elkészítése:

  1. A mentalevelet és a petrezselymet a darabos tengeri sóval mozsárban összetörjük, majd egy nagyobb edénybe tesszük.
  2. Apró kockákra (1/2 cm) vágjuk a paradicsomot.
  3. A vöröshagymát minél apróbbra vágjuk fel.
  4. Hozzáadjuk az olívaolajat, a 2 citrom levét, a kockára vágott paradicsomot, a felaprított vöröshagymát  és a fahéjat, a mentás tengeri sóhoz, és alaposan összekeverjük. 
  5. Állni hagyjuk 10 percet, hogy az ízek összeérjenek.

A saláta elkészítése:


  1. A bulgurt és az öntetet összekeverjük, alaposan összeforgatjuk, és betesszük a hűtőbe.
  2. 4-5 óra pihenés után tálaljuk.
  3. Minél többet pihen, annál jobban összeérnek az ízek!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 80 990
elküldve: 15
receptkönyvben: 559
elkészítve: 21/25
Facebookon megjelent: -

szakács

kga

Mióta szakács: 2008.06.05.
29 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Mon, 2014-02-24 13:04

Szia! Szinte pont ugyanígy készítjük mi is, csak lilahagymával a vörös helyett (mert szebb :) ), és fahéj nélkül.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-08 16:59

Hello! Ez nagyon fincsi, és önmagában is tökéletesen elég vacsorára. Nálam annyi a különbség, hogy fahéjat nem, viszont csilit rakok bele (éljen a csípősség!).

578
bulgur 40 dkg
víz 3 dl
1 tk
menta 8 dkg
petrezselyem 1 csokor
citromlé 2 citromból nyert
vöröshagyma 1 db
olívaolaj 1 dl
paradicsom 4 db
2 tk
fahéj 1 tk