r
Nosalty Logó

Bulgur saláta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
kga
Bulgur saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bulgurhoz

Az öntethez

Összesen 578 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bulgurhoz

Az öntethez

Összesen 2314 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bulgurhoz

Az öntethez

Összesen 154 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2759.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    2074 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1023 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 578 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    92.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11037.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    803 mg
  • Foszfor
    1411 mg
  • Nátrium
    8295 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    963 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    829 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    4092 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3890 micro
Összesen 2314 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    686 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A bulgurhoz

Az öntethez

Elkészítés

A bulgurhoz

  1. Bulgur előkészítése:
  2. A bulgurt hőálló edénybe öntjük, ami lezárató.
  3. A 3 dl vizet felforraljuk 1 teáskanál sima sóval, majd nyakon öntjük vele a bulgurt.
  4. Rátesszük az edény tetejét, ésnagyjából 15 - 20 percig hagyjuk, hogy megszívja magát. (Ha a víz túl sok lenne, akkor óvatosan le lehet önteni a felesleget. Ha túl sok, akkor az öntethez egy kevés vizet adva lehet pótolni.)
  5. Az öntet elkészítése:
  6. A mentalevelet és a petrezselymet a darabos tengeri sóval mozsárban összetörjük, majd egy nagyobb edénybe tesszük.
  7. Apró kockákra (1/2 cm)vágjuk a paradicsomot.
  8. A vöröshagymát minél apróbbra vágjuk fel.
  9. Hozzáadjuk az olívaolajat, a 2 citrom levét, a kockára vágottparadicsomot, a felaprított vöröshagymát és a fahéjat, a mentás tengeri sóhoz, és alaposan összekeverjük.
  10. Állni hagyjuk 10 percet, hogy az ízek összeérjenek.
  11. A saláta elkészítése:
  12. A bulgurt és az öntetet összekeverjük, alaposan összeforgatjuk, és betesszük a hűtőbe.
  13. 4-5 óra pihenés után tálaljuk.
  14. Minél többet pihen, annál jobban összeérnek az ízek!
  • Receptkönyvben: 444
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 104400
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 06.

Ajánló

Grillezet húsokhoz, vagy csak úgy magában is kiváló!

Receptkategóriák

Ellepte a fűszerkertemet a menta. A legjobb mód megszabadulni tőle, hogy ha olyan ételt készítek, amibe töménytelen mennyiség kell belőle. Ezért esett a választásom erre a kiváló köretre.

Hozzávalók

A bulgurhoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?